Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Organisator FIBA heeft vanmiddag meer duidelijkheid verschaft omtrent de loting voor de kwalificatieronde en de eerste poulefase van de Basketball Champions League. Zoals reeds bekend strijdt Heroes Den Bosch in de kwalificatieronde samen met 23 andere teams om drie beschikbare plaatsen in het hoofdtoernooi, waaraan 32 clubs deelnemen. De loting vindt plaats op woensdag 5 juli vanaf 11:30 uur in Mies te Zwitserland en is live te volgen via de website en het YouTube-kanaal van de Basketball Champions League.

Qualification Round
De kwalificatieronde bestaat uit drie toernooien met ieder acht teams. Zodoende is het deelnemersveld van 24 teams opgedeeld in zes potten (zie onderstaand).

O Rv Ts T Rd6k W0a TL Bh B0 P Rg


Uit ieder toernooi met een kwartfinale, halve finale en finale komt één winnaar die doorstroomt naar het reguliere seizoen van de Basketball Champions League.

De acht teams in pot 1 en 2 spelen tegen elkaar in het zogenoemde "Champions Path". Teams uit pot 3 spelen tegen de teams uit pot 6 en de teams uit pot 4, waar Heroes Den bosch in zit, tegen de teams uit pot 5. Concreet betekent dit dat Heroes in de kwartfinale speelt tegen BG Göttingen (Duitsland), Ironi Hay Motors Ness Ziona (Israël), Monbus Obradoiro (Spanje) of Pallacanestro Varese (Italië).

Regular season
Donderdag wordt ook direct geloot voor de eerste poulefase van het hoofdtoernooi (acht poules van vier). De potindeling is als volgt.

R8m8 Dkr4j UWV w SBV Ch73g


De nummers één van de poules gaan vanzelfsprekend door naar de volgende ronde, terwijl de nummers twee en drie de play-in series zullen spelen.

Play-in series en Round of 16 groepen
Er zal geen extra loting zijn voor de Play-in series en de Round of 16. De play-in wedstrijden worden gespeeld tegen naburige groepen (A2 tegen B3, B2 tegen A3; C2 tegen D3, D2 tegen C3; E2 tegen F3, F2 tegen E3; G2 tegen H3, H2 tegen G3) en de winnaars van de play-in wedstrijden gaan naar hun vooraf bepaalde Round of 16 groep:

Groep I: A1, E1, C2/D3, G2/H3

Groep J: B1, F1, D2/C3, H2/G3

Groep K: C1, G1, B2/A3, E2/F3

Groep L: D1, H1, A2/B3, F2/E3

De procedure wordt eveneens stap voor stap uitgelegd in onderstaande video.

Tags:

Basketball Champions League

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted