Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Organisator FIBA heeft vanmiddag meer duidelijkheid verschaft omtrent de loting voor de kwalificatieronde en de eerste poulefase van de Basketball Champions League. Zoals reeds bekend strijdt Heroes Den Bosch in de kwalificatieronde samen met 23 andere teams om de vier beschikbare plaatsen in het hoofdtoernooi, waaraan 32 clubs deelnemen. De loting vindt plaats op donderdag 7 juli vanaf 11:00 uur in Mies te Zwitserland en is live te volgen via de website en het YouTube-kanaal van de Basketball Champions League.

Qualification Round
De kwalificatieronde bestaat uit vier toernooien met ieder zes teams. Zodoende is het deelnemersveld van 24 teams opgedeeld in zes potten (zie onderstaand).

QR Pots


De acht teams in pot 1 en 2 zijn geplaatst voor de halve finales van hun kwalificatietoernooi. In de kwartfinales spelen de teams uit pot 3 tegen de teams uit pot 6 en de teams uit pot 4 tegen de teams uit pot 5, waar Heroes Den Bosch in zit. Concreet betekent dit dat Heroes in de kwartfinale speelt tegen Budivelnyk (Oekraïne), CSO Voluntari (Roemenië), Parnu Sadam (Estland) of Siauliai (Litouwen). Wanneer Heroes de halve finale bereikt, speelt het tegen een van de geplaatste teams uit pot 1. De winnaars van de kwartfinales uit pot 3 en 6 spelen tegen de geplaatste teams uit pot 2.

Regular season
Donderdag wordt ook direct geloot voor de eerste poulefase van het hoofdtoernooi (acht poules van vier). De potindeling is als volgt.

RS Pots


De nummers één van de poules gaan vanzelfsprekend door naar de volgende ronde, terwijl de nummers twee en drie de play-in series zullen spelen.

Play-in series en Round of 16 groepen
Er zal geen extra loting zijn voor de Play-in series en de Round of 16. De play-in wedstrijden worden gespeeld tegen naburige groepen (A2 tegen B3, B2 tegen A3; C2 tegen D3, D2 tegen C3; E2 tegen F3, F2 tegen E3; G2 tegen H3, H2 tegen G3) en de winnaars van de play-in wedstrijden gaan naar hun vooraf bepaalde Round of 16 groep:

Groep I: A1, E1, C2/D3, G2/H3

Groep J: B1, F1, D2/C3, H2/G3

Groep K: C1, G1, B2/A3, E2/F3

Groep L: D1, H1, A2/B3, F2/E3

De procedure wordt eveneens stap voor stap uitgelegd in deze video.

Tags:

Basketball Champions League

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted