Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Amerikaanse power-forward tekent contract voor één seizoen

Heroes Den Bosch heeft zich versterkt met power-forward Donte Thomas. De 26-jarige Amerikaan speelde het afgelopen seizoen voor Donar Groningen. Dat deed hij ook in het afgebroken seizoen 2019-2020. Daar tussenin kwam Thomas (2.01 meter) uit voor het Italiaanse Pallacanestro Cantù (Ita-1). Hij speelde college basketball aan Bradley University van 2014 tot en met 2018, waarna hij zijn professionele carrière begon bij KTP Basket (Fin-1). In Den Bosch heeft Thomas een contract getekend voor één seizoen.

In 35 wedstrijden was Donte Thomas afgelopen seizoen goed voor gemiddeld 7.7 punten (56.1 FG%) en 4.31 rebounds.

(bericht gaat verder onder video)

Rol past goed bij hem
Head coach Erik Braal over het aantrekken van Thomas, met wie hij eerder al samenwerkte in Groningen: “Donte heeft zich reeds bewezen in de BNXT League en de rol die hij bij Heroes gaat spelen past goed bij hem. Donte is sterk, atletisch en heeft scorend vermogen. Hij is een mooie toevoeging aan ons team.” Technisch manager Roel van de Graaf voegt daaraan toe: “Donte past uitstekend in het profiel dat wij voor ogen hadden. Daarbij is hij bekend met de werkwijze en de verwachtingen van onze coach.”

Opnieuw werken met coach Braal kijk ik écht naar uit
Ook Thomas zelf reageert enthousiast: "Ik heb er zin in en ben er klaar voor om bij Heroes Den Bosch aan de slag te gaan. Opnieuw werken met coach Braal is écht iets waar ik naar uitkijk en waar ik naar op zoek was. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan in Den Bosch en indruk te maken in de BNXT League en Europa."

Donte Thomas

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted