Heroes Den Bosch heeft een makkelijk middagje beleefd tegen Aris Leeuwarden. De Bosschenaren verschenen messcherp aan de start. Tien minuten lang was er geen houden aan voor de Friezen. Heroes Den Bosch denderde door naar een 27-4 score aan het eind van het eerste kwart en daarmee was de wedstrijd al gespeeld. Aris Leeuwarden wist daarna wel wat vaker de basket te vinden, maar de bekerfinalist kreeg niettemin klop van een sterk spelend Heroes Den Bosch: 98-59.

Sterke start

Nathan Krill opende de score voor Heroes Den Bosch met een spetterende dunk en dat was meteen de opmaat voor een heel sterk eerste kwart van de thuisploeg. Aris Leeuwarden kwam pas bij een 6-0 stand tot scoren en daarna duurde het tot 18-2 voordat de Friezen weer een keer het netje konden vinden. Een sterk spelende Norel, die constant twee man om zich heen had, creƫerde veel ruimte voor de andere Bosschenaren, die daar gretig gebruik van maakten. Twee driepunters van Krill en bommetjes van Henry Caruso en Elijah Wilson gaven Heroes Den Bosch al meteen een comfortabele voorsprong, 18-4. In het restant van dit kwart wist Aris niet door de verdediging van Heroes Den Bosch te komen en was het Seger Bonifant die met een driepunter de stand naar 27-4 tilde na 10 minuten.

Comfortabel de rust in

Het tweede kwart ging Aris iets beter spelen ten opzichte van het begin van de wedstrijd. Met 26-23 ging het kwart weliswaar weer naar Heroes Den Bosch toe, maar het verschil was minder groot dan in de eerste tien minuten. Thomas van der Mars opende met een and-one, waarna Bonifant back-to-back scoorde. Aris Leeuwarden greep naar de time-out en wist door een floater van Cedric Dedecker op 34-6 te komen. De Friezen kwamen steeds beter in de wedstrijd en men bracht de achterstand van 30 punten terug tot 17, 41-24. De krachten waren daarna even weg, want binnen no-time stond Heroes Den Bosch, via Wessels en Caruso weer op 50-24. Bjorn de Vries en Krill besloten dit kwart voor hun ploeg met een bommetje, wat een 53-27 ruststand tot gevolg had.

Heroes blijft overtuigen

Ook in het derde kwart kon Aris Leeuwarden aardig bijblijven bij de thuisploeg. Met 23-17 ging ook dit kwart overtuigend naar de thuisploeg, maar het waren Andrzej Mazurczak en Samuel Idowu die voor Aris lieten zien dat er toch scorend vermogen in de ploeg zit. Via een 11-4 run kwam Heroes Den Bosch snel op 64-31 en was het verschil weer opgelopen tot boven de 30 punten. Craig Osaikhwuwuomwan scoorde na de time-out, maar kon zijn bonus niet verzilveren. Mazurczak deed toch nog wat terug via een lay-up, 64-35. Wilson, goed voor 4 driepunters vanmiddag, scoorde voor Heroes Den Bosch, waarna van der Mars de marge naar 34 bracht, 69-35. Het kwart werd afgesloten met een no look pass van Norbert Thelissen op Wessels, die de 76-41 op het scorebord zette. Althans zo leek het, maar het was Tijme van Dijk die, tot groot ongenoegen van coach Jaumin, met nog 1 seconde te spelen met een driepunter 76-44 scoorde.

Op jacht naar de 100 puntengrens

Idowu en Dedecker zetten Leeuwarden in het laatste kwart op 76-49, maar 7 punten op rij van Elijah Clarance betekende dat Aris ook in dit kwart weinig hoop kreeg op het terugpakken van wat achterstand. Wessels was verdedigend bijna niet te passeren deze middag. Een score met bonus van Bonifant leek heel even op een 4 point play, maar zijn voet stond toch net binnen de driepuntslijn. De bonus benutte hij feilloos en het bracht Heroes Den Bosch naar 86-53. De thuisploeg ging vervolgens op jacht naar de 100 puntengrens en Wilson opende die jacht met een driepunter. Ondanks een heerlijke dunk van Thelissen in de slotfase en het 18e punt van Wilson, ging die vlieger helaas niet op. De teller stopte deze middag bij een stand van 98-59 in een wedstrijd die, zoals gezegd, na het eerste kwart eigenlijk al gespeeld was.

Donderdag 26 maart speelt Heroes Den Bosch de volgende home game. Apollo Amsterdam komt dan op bezoek. Tickets voor deze wedstrijd zijn hier verkrijgbaar!