Tickets / Seizoenkaarten Webshop


De selectie van de Bossche basketballtrots voor jaargang ‘23/’24 is compleet. De in Canada geboren Zuid-Soedanees Emmanuel Akot tekent een éénjarige overeenkomst en voegt zich binnenkort bij het team van Erik Braal, dat gisteren haar voorbereiding officieel heeft afgetrapt. De 24-jarige en 2.03m grote power-forward zal de komende weken eerst nog voor Zuid-Soedan uitkomen op de FIBA World Cup in Japan/de Filipijnen/Indonesië.

Zowel technisch manager Roel van de Graaf als Erik Braal zijn enorm blij met zijn komst en de completering van het team. ‘Emmanuel, die zijn laatste jaar college basketball speelde op Western Kentucky, volgden we al langer. Hij is een zeer talentvolle speler, met een atletisch lichaam, die kan dribbelen als een guard en een prima driepunter in de vingers heeft. Hij speelt fris en kan zowel voor zichzelf als anderen creëren, waardoor hij als power forward erg goed in onze spelfilosofie past’.

Signed Akot 2


Henk Norel

Ook werd deze week een samenwerking rondgemaakt met Henk Norel. De 35-jarige ex-international en topspeler in o.a. de Spaanse ACB, sluit zich part-time aan bij de coaching staff als analist. Hij zal Erik Braal en Mike de Kraker bijstaan in de scouting van tegenstanders en ook een rol spelen in de voorbereidende trainingen. ‘Henks persoonlijkheid, basketballvisie en ervaring op topniveau hebben een enorme meerwaarde voor dit team en de club’, aldus head coach Erik Braal.

Norel zelf kijkt eveneens uit naar zijn terugkeer in de Maaspoort: ‘Bezig zijn met basketball in de dynamiek van een team blijft enorm leuk en bovendien is er al jaren een klik met de Heroes-organisatie en coach Braal. Er is gekozen voor een samenwerking voor beperkte tijd per week, omdat ik graag de ruimte blijf houden mijn werkzaamheden als analist en commentator voor diverse media te blijven voortzetten’.

Henk Norel Staff

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted