Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Australiër komt over uit prestigieuze NBL competitie

Heroes Den Bosch heeft in Emmett Naar zijn point-guard voor seizoen 2022-2023 gevonden. De 28-jarige Australiër komt over van Illawarra Hawks (AUS-1), uitkomend in de sterke NBL competitie. Op een kort uitstapje naar Canterbury Rams (NZL-1) in seizoen 2018-2019 na, speelde Naar tot deze zomer zijn gehele professionele carrière voor Illawarra Hawks. In datzelfde seizoen speelde hij ook met Phoenix Suns in de NBA Summer League. College basketball speelde de 1.85 meter lange Naar bij Saint Mary’s (NCAA). In Den Bosch tekent de point-guard een contract voor één seizoen. Momenteel speelt Naar nog in de Australische Summer League (tot medio augustus) voor Ringwood Hawks.

Interlandcarrière
Naar heeft tot op heden vijf interlands voor Australië op zijn naam staan. Met gemiddeld 7.7 assists per game is hij assist leader voor Australië in de World Cup Qualifiers. Onlangs speelde hij in het nationaal team nog achter Patty Mills (San Antonio Spurs en Brooklyn Nets). Op jongere leeftijd kwam Naar met Australië uit op het WK U19 in Tsjechië.

Bijzondere signing
Met de signing van Emmett Naar heeft de technische staf van Heroes Den Bosch een opvallende rekrutering gedaan. Technisch manager Roel van de Graaf licht toe: “Innovatief en creatief denken past in het DNA van Heroes. Met het aantrekken van Emmett hebben we niet voor de eerste keer iets bijzonders bewerkstelligd, denk ik.” Head coach Erik Braal vult aan: “Emmett heeft de afgelopen jaren in de Australische NBL gespeeld en dat is een buitengewoon sterke competitie. Tijdens zijn tijd in de VS was hij floor leader in een succesvol team en daar bovenop speelde hij onlangs nog voor het Australische nationale team. Zijn ervaring en prestaties spreken dus voor zich, maar bovenal is hij precies het type point-guard dat we zochten."

Eerste avontuur in Europa
“Ik ga voor het eerst in mijn carrière in Europa basketball spelen,” opent Naar. Hij vervolgt: “Het is natuurlijk wel spannend om letterlijk naar de andere kant van de wereld te gaan, maar ik denk dat het voor mij een geweldige kans is om mezelf te ontwikkelen, zowel op sportief als op persoonlijk vlak. Ik heb gesproken met coach Braal en zijn kijk op basketball en teamspel spreekt me aan. Ik kijk ernaar uit zijn verlengstuk in het veld te zijn.”

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted