Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Al sinds jaar en dag kleurt de fanatieke aanhang van Heroes Den Bosch (en EBBC, Nashua, EiffelTowers, ...) de Maaspoort rood/blauw op wedstrijddagen. Het is hoog tijd om deze enthousiaste fans, de absolute toppers van de club, eens in de spotlight te zetten en hen te bedanken voor hun onvoorwaardelijke support. Daarom licht Heroes iedere vrijdag haar grootste fans uit met een mooie foto en een kort interview. Deze week is het de beurt aan Cor van Esch, tevens legend van de club.


Hoe lang ben je al fan van de club en vanwaar deze liefde?

Ik ben, en ik zal niet overdrijven, fan vanaf 1968. Ik ben hier jarenlang coach geweest, 5 jaar van het eerste en 14 jaar van het tweede. Ik basketbalde zelf en ben als manneke van 19 de junioren gaan trainen. Ik kom dus echt al jaren bij Heroes!

Met wie ga je het liefst naar de wedstrijden van Heroes kijken? En waarom?

Het liefst met mijn vrouw (Lieneke). We zijn nu op een leeftijd dat we nog graag met zijn tweeën gaan. Ze gaat graag mee en heeft hier ook gewerkt voor het Nederlands basketball. Het is een momentje samen uit geworden voor ons.

Wat is jouw favoriete herinnering aan Heroes Den Bosch?

Voor mij is die wat anders dan de fans die mij voor gingen. Mijn favoriete herinnering is namelijk het winnen van het Nederlands kampioenschap op 6 mei, 1993. Toen coachte ik zelf het team. Dit is het enige jaar dat we de beker én de landstitel wonnen.

Je komt al enige tijd kijken bij Heroes, maar wie is voor jou de meest memorabele speler en waarom?

Buff Kirkland, de beste defensive player uit de hele competittie! Een echte Europese topper, hielp iedereen. Hij maakte niet vaak veel punten maar het was een schitterende speler.

Wie is voor jou de Most Valuable Player van dit seizoen tot op heden?

Austin Price. Op de meest moeilijke momenten schiet hij de ballen erin. Dat kun je of dat kun je niet, zoiets kan je niet aanleren. Hij heeft het.

Over de jaren is Heroes met tientallen verschillende jerseys op het veld verschenen. Welk tenue sprong er voor jou écht uit?

Rood. Altijd wanneer we in het rood hebben gespeeld. De glorie jaren. Ik vind het leuk dat ze nu weer in het rood spelen.

Tags:

Fans

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted