Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Al sinds jaar en dag kleurt de fanatieke aanhang van Heroes Den Bosch (en EBBC, Nashua, EiffelTowers, ...) de Maaspoort rood/blauw op wedstrijddagen. Het is hoog tijd om deze enthousiaste fans, de absolute toppers van de club, eens in de spotlight te zetten en hen te bedanken voor hun onvoorwaardelijke support. Daarom licht Heroes iedere vrijdag haar grootste fans uit met een mooie foto en een kort interview. Deze week is het de beurt aan Dirk van Lieshout en Roelof Heessels.


Hoe lang ben je al fan van de club en vanwaar deze liefde?

D: Jemig, vanaf midden jaren 80?! Ik heb jaren zelf gebald in Sint-Michielsgestel bij Titanus en daarna nog even bij JRC en Den Dungk. Het was ons zaterdagavond uitje: eerst de game in Den Bosch en daarna het café.

R: Al sinds begin 1980, toen ik zelf startte met basketballen. Ik ging samen met Dirk naar wedstrijden van (toen nog) Nashua kijken en vond de sfeer in de Maaspoort fantastisch. En zoals Dirk schrijft: later werd het ons uitje om daarna naar het café te gaan.

Met wie ga je het liefst naar de wedstrijden van Heroes kijken? En waarom?

D: Met een goede vriend van me of met een zwager. Met de eerste heb ik altijd samen gebald en met de laatste vanwege het enthousiasme voor sport in het algemeen en tegenwoordig steeds meer voor basketball.

R: Met Dirk, dat doen we al jaren. Het mooie is dat wij allebei een andere inslag hebben en dingen soms anders zien. Hij is soms wat negatiever, ik wat positiever en zo houden we elkaar tijdens de wedstrijd mooi in balans.

Wat is jouw favoriete herinnering aan Heroes Den Bosch?

R: Tja, er zijn heel veel mooie herinneringen… De vroegere Europese wedstrijden, waarbij de hele Maaspoort één kolkende massa was, waren natuurlijk fantastisch. En uiteraard het behalen van de verschillende kampioenschappen thuis. Maar ook de laatste jaren verschillende mooie wedstrijden gezien, zoals bijvoorbeeld tegen Antwerpen of Groningen de laatste periode.

D: De mooie avonden van weleer waar het altijd volle bak en een heksenketel was. Daarnaast zeker ook de Europese wedstrijden en de play-off games.

Je komt al enige tijd kijken bij Heroes, maar wie is voor jou de meest memorabele speler en waarom?

D: Dat zijn dan toch Kees Akerboom sr., Jan Dekker en als Amerikaan Thompson, ook al was hij er maar kort.

R: Dat is een lastige, maar aangezien ik al wat ouder ben, kom ik toch uit bij mijn held uit het verleden. En dat was toch wel Paul Thompson. Die kwam vanuit de NBA naar Den Bosch en dat was een geweldige speler. Die kerel kon springen, fantastisch!

Wie is voor jou de Most Valuable Player van dit seizoen tot op heden?

D: Voor mij is dat Mike Carlson.

R: Ik denk dat Price op dit moment van grote waarde is, maar hij kan natuurlijk nooit goed zijn zonder dat hij geholpen wordt door de rest van het team.

Over de jaren is Heroes met tientallen verschillende jerseys op het veld verschenen. Welk tenue sprong er voor jou écht uit?

R: Dan kom ik ook weer terug op de oude tenues van Nashua. Tja, de jeugdherinneringen zijn nog sterk… Maar mooi rood is ook niet lelijk! ;)

D: Ik sluit me daar bij aan. Het oude Nashua tenue sprong er voor mij echt uit.

Tags:

Fans

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted