Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Al sinds jaar en dag kleurt de fanatieke aanhang van Heroes Den Bosch (en EBBC, Nashua, EiffelTowers, ...) de Maaspoort rood/blauw op wedstrijddagen. Het is hoog tijd om deze enthousiaste fans, de absolute toppers van de club, eens in de spotlight te zetten en hen te bedanken voor hun onvoorwaardelijke support. Daarom licht Heroes iedere vrijdag haar grootste fans uit met een mooie foto en een kort interview. Deze week is het de beurt aan Leopold Moormann.


Hoe lang ben je al fan van de club en vanwaar deze liefde?

We hebben nu een jaar of 8/9 seizoenkaarten schat ik zo. Daarvoor bezochten we af en toe een losse wedstrijd. De liefde voor deze club komt door de stad Den Bosch denk ik. Op 7-jarige leeftijd ben ik met mijn ouders verhuisd, van Nijmegen naar Empel. We kwamen dus vaak in de stad. In Den Bosch later ook gestudeerd en veel plezier gehad. Ik heb zelf daarna nog in Hintham en Rosmalen gewoond. En daarna via Oisterwijk in Kerkdriel terechtgekomen. De stad Den Bosch bleef ons toch trekken, we voelen er ons thuis. Toen onze kinderen zijn gaan basketballen bij Condor in Kerkdriel, dat is nu zo'n 14 jaar geleden, werd het basketballvuurtje weer aangewakkerd. Ik ben bij Condor trouwens secretaris, voorzitter, coach en scheidsrechter geweest. Ben wel een echte liefhebber van de sport geworden. Zelf basketballen doe ik als recreant op een buitengewoon bescheiden niveau, bij de Dunkin' Dodo's in Kerkdriel. Dat zijn de recreanten die voorheen lid waren van Condor. We spelen trouwens op maandagavond in De Kreek in Kerkdriel en kunnen nog wel wat enthousiastelingen gebruiken. Bij deze doe ik dan ook graag een oproep!

Met wie ga je het liefst naar de wedstrijden van Heroes kijken? En waarom?

Ik ga samen met mijn vrouw en af en toe nemen we een vriend/vriendin mee. Erg leuk is dat! We leven dan ook samen toe naar de wedstrijden, etc. We pakken ook regelmatig een uitwedstrijd mee. Dat is extra leuk nu met de Belgische teams erbij. Toen mijn vader 80 jaar werd, heb ik hem een seizoenkaart cadeau gedaan voor zijn verjaardag. Dat vond hij prachtig. Sindsdien gaat hij elke wedstrijd mee. Hij wordt in september 87. Mooi toch om samen zo te genieten van sport? We zijn ook met de fanbus mee geweest naar de bekerfinale tegen Groningen. Vond mijn vader prachtig. Hij had nog nooit zoiets gedaan.

Wat is jouw favoriete herinnering aan Heroes Den Bosch?

Tsja, mijn herinneringen gaan niet zover terug als veel trouwe fans. Mijn favoriete herinnering is de avond waarop Den Bosch de laatste kampioenswedstrijd speelde. Ik had die dagen vanwege mijn werk klanten uit Engeland op bezoek. Het hoort bij mijn werk om ze ook 's avonds bezig te houden. Nu wilde ik de wedstrijd zelf natuurlijk niet missen, dus ik had ze uitgenodigd om mee te gaan. Dat vonden ze heel mooi. Eerst gegeten in de Business Club en daarna de wedstrijd. Het mooiste vond ik nog dat ze na de wedstrijd, bij de bar, met de handen in de lucht samen met de Bossche fans de polonaise liepen op dat nummer van René Schuurmans, 'Laat de zon in je hart'. Ze genoten er echt van. Ik heb nog steeds ergens een foto trouwens waar die klanten opstaan met Reggie Johnson (de center toen) met het kampioensnetje om zijn hals. Prachtige avond!

Je komt al enige tijd kijken bij Heroes, maar wie is voor jou de meest memorabele speler en waarom?

Zoals gezegd, dat gaat bij mij geen decennia terug. Voor mij is dat Kees Akerboom jr. Een clubicoon, net als zijn vader. Erg genoten ook van het moment dat vader en zoon samen op het veld stonden bij het afscheid van Kees junior.

Over de jaren is Heroes met tientallen verschillende jerseys op het veld verschenen. Welk tenue sprong er voor jou écht uit?

Het tenue zoals dat gepresenteerd werd toen de club "Heroes Den Bosch" werd. Helemaal rood. En een mooie kleur rood ook.

Tags:

Fans

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted