Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Al sinds jaar en dag kleurt de fanatieke aanhang van Heroes Den Bosch (en EBBC, Nashua, EiffelTowers, ...) de Maaspoort rood/blauw op wedstrijddagen. Het is hoog tijd om deze enthousiaste fans, de absolute toppers van de club, eens in de spotlight te zetten en hen te bedanken voor hun onvoorwaardelijke support. Daarom licht Heroes iedere vrijdag haar grootste fans uit met een mooie foto en een kort interview. Deze week is het de beurt aan Paul Bolk & Richard Huiskamp.


Hoe lang ben je al fan van de club en vanwaar deze liefde?

Paul: Dat is begonnen in de jaren 70. Voor mij is het begonnen met Sperry Remington. In die tijd basketbalde ik bij Flash in Den Bosch.

Richard: Vanaf 1972. Destijds heb ik de promotie van EBBC meegemaakt. Wedstrijd met Toon de Stip die een koe bel had om aan te moedigen. Later zou Mart Smeets bij studio sport nog zeggen na een overwinning van Den Bosch en nu met zijn allen naar "De Stip". De liefde voor het basketball is ontstaan omdat ik dat zelf speelde bij EBBC, Flash en later Flesbek 98.


Met wie ga je het liefst naar de wedstrijden van Heroes kijken? En waarom?

Paul: Ik ga met mijn (basketball)vrienden Peter, Ron en Richard. We kennen elkaar al ruim 45 jaar en hebben ook jarenlang samen gebasketbald bij Flash en later bij Flesbek’98. Eerlijk gezegd zijn we meer liefhebber en ‘kenner'.

Richard: Met mijn mede liefhebbers Peter,Ron en Paul. Verder met alle oud Flesbekkers.


Wat is jouw favoriete herinnering aan Heroes Den Bosch?


Paul: Mijn favoriete herinnering is de halve finale EC2 tegen Bologna in de Vinkenkamp en daaruit volgend de finale in Porec waar ik bij was. Helaas ging die verloren maar wel een mooie herinnering!

Richard: Wedstrijd in 1979 in de Vinkenkamp tegen Gabetti Cantu.


Je komt al enige tijd kijken bij Heroes, maar wie is voor jou de meest memorabele speler?

Paul: Mijn meest memorabele (buitenlandse) speler is er een uit de beginjaren van het Bossche basketball: Steve Bravard. Als het om een Nederlandse speler gaat dan is dat toch wel Kees Akerboom Sr.

Richard: Steve Bravard, door de nostalgie. Begin periode met de eerste Amerikanen.


Over de jaren is Heroes met tientallen verschillende jerseys op het veld verschenen. Welk tenue sprong er voor jou écht uit?

Paul: Dan ga ik toch weer wat jaren terug in de tijd. Het tenue van Sperry Remmington. Wit met (licht) blauw.

Richard: Het huidige tenue in het rood en blauw is mooi.

Tags:

Fans

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted