Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Al sinds jaar en dag kleurt de fanatieke aanhang van Heroes Den Bosch (en EBBC, Nashua, EiffelTowers, ...) de Maaspoort rood/blauw op wedstrijddagen. Het is hoog tijd om deze enthousiaste fans, de absolute toppers van de club, eens in de spotlight te zetten en hen te bedanken voor hun onvoorwaardelijke support. Daarom licht Heroes iedere vrijdag haar grootste fans uit met een mooie foto en een kort interview. Deze week is het de beurt aan Rinie Mees.

Hoe lang ben je al fan van de club en vanwaar deze liefde?

Begin jaren 70 toen EBBC net in de Eredivisie speelde ben ik gaan kijken, ruim 50 jaar dus. Ik vond basketbal leuk en EBBC had ambitie en ging daarin ieder seizoen met sprongen vooruit.


Met wie ga je het liefst naar de wedstrijden van Heroes kijken? En waarom?

Ik kijk niet alleen maar heb ook een actieve rol als commentator bij onze livestreams die we in duo verslaan. We hebben een rotatie van vier mensen. Leuk om te doen en in Coronatijd, zonder publiek in de zaal, onze verbinding naar de fans. Veel leuke reacties op gekregen.


Wat is jouw favoriete herinnering aan Heroes Den Bosch?


Dat zijn er eigenlijk twee, allebei in seizoen 1978-1979. Op 7 maart 1979 de halve finale Europacup 2 tegen Bologna die met 13 punten gewonnen moest worden om de finale te halen. Het werd 105-92 na 2 verlengingen. In een bomvolle Vinkenkamp voor 2.000 toeschouwers. Het eerste kampioenschap in de Groenoordhallen in Leiden voor bijna 12.000 toeschouwers. Daarna een feest in de Vinkenkamp dat tot diep in de nacht door ging.


Je komt al enige tijd kijken bij Heroes, maar wie is voor jou de meest memorabele speler?

Jos Kuipers, speelde de meeste seizoenen (15) en had daarin een grote bijdrage aan 7(!) nationale titels. En is nu nog steeds actief voor de club.


Wie was voor jou de Most Valuable Player van dit seizoen?

Chris-Ebou Ndow.


Over de jaren is Heroes met tientallen verschillende jerseys op het veld verschenen. Welk tenue sprong er voor jou ├ęcht uit?

Ik zou graag echt retro willen gaan, zoals het ooit begon bij EBBC, in het geel-zwart. In de Nashua tijd is die kleur in een seizoen, naast het blauwe, gebruikt.Tags:

Fans

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted