Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Al sinds jaar en dag kleurt de fanatieke aanhang van Heroes Den Bosch (en EBBC, Nashua, EiffelTowers, ...) de Maaspoort rood/blauw op wedstrijddagen. Het is hoog tijd om deze enthousiaste fans, de absolute toppers van de club, eens in de spotlight te zetten en hen te bedanken voor hun onvoorwaardelijke support. Daarom licht Heroes iedere vrijdag haar grootste fans uit met een mooie foto en een kort interview. Deze week is het de beurt aan Ron Michielsen.


Hoe lang ben je al fan van de club en vanwaar deze liefde?

Mijn relatie met de club gaat terug naar de tijd dat het toenmalige Nashua ging spelen in de net geopende Maaspoorthal begin jaren '80. Via free tickets die op middelbare scholen werden verspreid kwam ik op de tribunes terecht. Ik werd direct gegrepen door het spektakel. Niet lang daarna besloot ik samen met mijn goede vriend Ronald Keijsers een seizoenkaart te nemen. Ik ben dat blijven doen tot eind jaren '90 toen werk en gezinsleven het steeds lastiger maakten de wedstrijden te bezoeken. Uiteraard ben ik de club en het team daarna wel via de media blijven volgen. Uiteindelijk heb ik dit jaar op aandringen van een andere goede vriend met wie ik vroeger ging kijken, Kees van Engelen, weer een seizoenkaart aangeschaft.

Met wie ga je het liefst naar de wedstrijden van Heroes kijken? En waarom?

Ik bezoek de wedstrijden meestal samen met vrienden, waaronder Kees van Engelen en zijn zoon Stijn. Er gaat natuurlijk niets boven het live (in de zaal) beleven van een basketballwedstrijd. Afgelopen zaterdag speelde Heroes tegen Filou Oostende; een spetterende wedstrijd die bol stond van de strijd en de spanning. Precies daarvoor kom ik naar de Maaspoort.

Wat is jouw favoriete herinnering aan Heroes Den Bosch?

Zoals aangegeven gaat mijn historie met het team en de Maaspoort al veel jaren terug. Mijn mooiste herinneringen zijn toch wel de wedstrijden waar het team in een uitverkochte en kolkende Maaspoort succesvol was in Europees verband tegen ploegen als Maccabi Tel Aviv, Aris Saloniki, Real Madrid en Tracer Milaan, maar natuurlijk ook de wedstrijden in de play-off finales om het Nederlands kampioenschap tegen Weert en Den Helder.

Je komt al enige tijd kijken bij Heroes, maar wie is voor jou de meest memorabele speler en waarom?

In alle jaren dat ik naar het basketball in Den Bosch kom kijken heb ik vele grote Nederlandse en buitenlandse spelers mogen zien: Kees Akerboom sr., Jan Dekker, Raymond Bottse, Henk Pieterse, Jos Kuipers, Mitchell Plaat, Dan Cramer, Tom Barker, Dave Lawrence, Paul Thompson en ga zo maar door. De meest spectaculaire speler was toch wel Mike Reddick: groot, sterk en krachtig, maar ook opvallend soepel en snel.

Over de jaren is Heroes met tientallen verschillende jerseys op het veld verschenen. Welk tenue sprong er voor jou ├ęcht uit?

Ik ben erg gecharmeerd van de shirts waarin de ploeg op dit moment speelt met het rood en blauw, verwijzend naar de kleuren die in de meest succesvolle periodes gevoerd werden (Nashua en EiffelTowers).

Tags:

Fans

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted