Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

In Oostende heeft Heroes Den Bosch ook deze wedstrijd in de Elite Gold niet in een overwinning om kunnen zetten. Met 82-56 was de thuisploeg deze middag veel te sterk voor de Bosschenaren die met een schotpercentage van 37% (en 12% op de driepunters) geen moment aanspraak mochten maken op de overwinning. Thomas van der Mars kwam tot 12 punten, Verners Kohs liet 11 punten noteren.

Thomas van der Mars en Donte Thomas tekenen voor de eerste scores voor Heroes Den Bosch, maar Oostende zet daar 2 loepzuivere driepunters tegenover in de eerste twee minuten, 6-4. Twee minuten later komt Heroes Den Bosch via Emmett Naar op gelijke hoogte, 8-8. Diezelfde Naar geeft Heroes Den Bosch daarna via een score en een assist een 8-12 voorsprong. De schoten van buitenaf vallen dan niet voor Heroes Den Bosch waar Oostende wel kan blijven scoren. Een Hail Mary van Troisfontaines van eigen helft zorgt dan uiteindelijk voor een 20-16 kwartstand.

Oostende loopt dan snel uit naar 26-16 voordat Heroes Den Bosch iets terug kan doen via Van der Mars, 26-18. Een and-1 van Kohs zorgt ervoor dat Heroes Den Bosch weer iets dichterbij komt, 28-23, maar de driepunters blijven goed vallen aan de kant van Oostende. Een paar seconden later is de marge weer 8 punten, 31-23. De voorsprong blijft bij de thuisploeg en met nog iets meer dan twee minuten op de klok is de score 35-29. Filou Oostende blijft scoren, iets waar het bij Heroes Den Bosch nog even aan ontbreekt. Met een minuut op de klok is daar de time-out voor Erik Braal bij een 40-29 stand. Een steal van Price en de aansluitende dunk van Thomas zorgen uiteindelijk voor een 40-31 stand.

Halfweg het derde kwart is daar dan de eerste rake driepunter voor Heroes Den Bosch. Verners Kohs zet de 43-40 op het bord maar wederom loopt Oostende weer uit naar een 9 punten voorsprong, 49-40. Toch krabbelt Heroes Den Bosch terug en door een driepunter van Austin Price is het, met nog anderhalve minuut op de klok, 52-46. Time-out Oostende. Twee rake vrije worpen van Oostende brengen dan de stand na drie kwarten op 54-46.

Oostende pakt weer het momentum in het begin van het vierde kwart en loopt uit naar 59-46 voordat Kohs zijn driepunter raak knalt, 59-49. Dat lijkt weer het sein voor Oostende om het gas verder open te draaien en even later is de score 66-49 met nog 6 minuten op de klok.

Oostende gaat verder, Heroes Den Bosch blijft het moeilijk hebben en met nog 3 minuten te spelen is de stand 73-53. De thuisploeg is vanmiddag de sterkste en kan met 82-56 deze middag de overwinning bijschrijven.