Tickets / Seizoenkaarten Webshop

De beperkingen in fysieke fitheid kunnen erg variëren na een COVID-infectie. Uit onderzoek blijkt dat vermoeidheid met 38% de meest voorkomende klacht is. Als corona patiënten het ziekenhuis of de intensive care verlaten, wacht hen een lang revalidatietraject. Maar niemand weet precies hoelang. Ook patiënten die onder de groep vallen met 'milde klachten' of erg ziek zijn geweest in de thuissituatie, die niet opgenomen zijn geweest, moeten soms langdurig revalideren. Vaak lukt het niet om alleen te herstellen. Daarom revalideren ze vaak via fysiotherapie.

De Sportartsen van de Sportgeneeskunde geven samen met (een netwerk van) fysiotherapeuten advies wat is gericht op herstel en bevordering van fysieke fitheid. Dit gebeurt veelal bij onze partner Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dagelijkse beweging middels duurtraining, krachttraining en ademspiertraining worden geadviseerd, zo nodig met extra coaching.

Verwijzing door de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist naar de Sportarts voor uitgebreidere inspanningsdiagnostiek (inspanningstest met ademgasanalyse, ECG registratie en saturatiemeting) is te overwegen wanneer er sprake is van klachten na COVID van onbegrepen pijn op de borst, benauwdheid, vermoeidheid, bewegingsangst en andere medische beperkende factoren vanuit o.a. hart en longen.

Wil jij meer weten? Neem dan contact op met de specialist van het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis voor een doorverwijzing naar een van de sportartsen.

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted