New Heroes heeft in eigen huis game 2 in de halve finale niet in winst om kunnen zetten. Landstede Basketbal was in een fysiek duel met 67-75 te sterk en brengt daarmee de stand op 1-1.

Verdedigend begin
Dorsey-Walker opende het bal, maar het was al snel New Heroes dat via Henson en Aarts de voorsprong pakte, 5-3. Lang duurde dat niet, want Kajami-Keane gooide zijn eerste 3 van de 25 punten van deze avond binnen. De point-guard van Landstede Zwolle was deze avond bijna niet te stoppen. De twee minuten daarna waren de scores schaars, mede doordat beide ploegen de verdediging strak hadden aangetrokken en de schoten niet vielen aan beide kanten. Landstede liep even later via de Pagter en Locke uit naar een 5-11 voorsprong, maar via uitblinker aan Bossche zijde, Stefan Wessels, kwam New Heroes weer terug tot 9-11. Landstede zette er weer 2 scores tegenover en het slot was weer voor Wessels, die met 2 vrije worpen de kwartstand bepaalde op 11-15

Ploegen ontlopen elkaar nauwelijks
In het tweede kwart ontliepen de ploegen elkaar bijna niet. Landstede had aan het eind 1 punt meer gescoord (22-23) en het was met name te danken aan Wessels ( 16 punten en 6 rebounds tot de rust) dat het verschil niet veel groter was. Landstede opende met driepunters van Schaftenaar en Schilder, Williams zette daar 2 rake vrije worpen tegenover. Even later was het Kayel Locke die met 8 punten, alleen onderbroken door een score van Oudendag, de score naar 15-28 bracht. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd ging bij Landstede nu bijna alles door het netje en had de ploeg van Skelin de grootste moeite om de punten bij elkaar te krijgen. Na een score van Schilder liep Taylor tegen een onsportieve fout op, gooide Kajami-Keane de vrije worpen raak en liep Landstede verder uit naar 15-32. New Heroes herpakte zich in het restant van het kwart prima, en het kwam met name door de scores van Wessels, en in de laatste minuut van Sherrill en Bouwknecht, dat de marge maar 5 punten bedroeg bij rust, 33-38.

Puntje bij puntje
Weer was het in het begin van het kwart Landstede Basketbal dat de voorsprong verder kon uitbreiden en New Heroes in de achtervolging kon. Kajami-Keane en Dahlman bleven een plaag voor de verdediging en met nog 4 minuten te spelen was het verschil weer 13 punten in het voordeel van Landstede Basketbal, 36-49. Maar New Heroes gaf zich nog steeds niet gewonnen en door sterk spel van Taylor en Sherrill kon de ploeg puntje bij puntje weer aansluiten. Via 46-56 werd het 51-56 en aan het eind van het kwart was de marge, net als in het begin, 5 punten voor Landstede Basketbal. Beide ploegen begonnen met een 53-58 stand aan het laatste bedrijf.

Geen houdini act
Dit keer was het New Heroes dat het best uit de startblokken kwam. Een and-one van Wessels betekende 56-58 en de Maaspoort ging er nog eens goed voor zitten. Dahlman kon voor Landstede Basketbal het verschil weer naar 4 brengen, en toen even later Keshun Sherrill met een driepunter de 61-63 op het bord gooide, pakte Herman van den Belt de broodnodige time-out. Na de hervatting zette Taylor de ploegen op gelijke hoogte, 63-63 en de Maaspoort ontplofte. Zou er weer een Houdini act inzitten of was dat dit keer teveel gevraagd? Dahlman scoorde daarna voor Landstede Zwolle en de aansluitende driepunter van Dorsey-Walker deed de ploeg van Skelin redelijk pijn. Het verschil was weer 5 punten en New Heroes was niet meer bij machte om die achterstand weer om te buigen. De eindstand werd door een dunk van Bleeker bepaald op 67-75 waardoor de stand in de series weer gelijk is en het thuisvoordeel weer bij Landstede Basketbal ligt.

Aanstaande dinsdag staat de 3e wedstrijd gepland in Zwolle. Aanvang van die wedstrijd, in het Landstede Sportcentrum, is wederom om 19.30 uur. Donderdag 16 mei zal dan wedstrijd 4 zijn in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn hier verkrijgbaar.