Door: Rob de Keijzer | Foto: fiba.basketball

In Gaziantep was de plaatselijke club ook voor Heroes Den Bosch een niet te nemen horde. Via de kwartstanden 28-23, 29-8, 20-20 en 16-21 werd het uiteindelijk 93-72 voor Gaziantep. Chris-Ebou Ndow scoorde 15 punten, Jito Kok en Thomas van der Mars kwamen tot 11 punten. Van der Mars scoorde een double-double door ook nog 12 rebounds te pakken.

Het door blessures geplaagde Heroes Den Bosch begint de wedstrijd vol overgave. Zonder Donte Thomas, die in Nederland was achter gebleven met griepklachten, maar met Austin Price en Lagio Grantsaan bij de selectie pakt Heroes Den Bosch in het begin een kleine voorsprong, 13-17. Price en Grantsaan kwamen overigens niet aan spelen toe. Boy van Vliet is ook nog niet zo ver dat hij weer aan kan sluiten en het gemis van deze spelers lijkt nu toch zijn tol te gaan eisen. Gaziantep pakt uiteindelijk het eerst kwart met 28-23.

In het tweede kwart draaien de Turken de gashendel even open. Bij 35-27 plaatst de thuisploeg een 14-0 run en wordt het, met nog iets meer dan twee minuten te spelen 49-27. Heroes Den Bosch komt er in dit kwart niet aan te pas (29-8) en gaat de rust in met een achterstand van 26 punten, 57-31.

Het derde kwart herstelt Heroes Den Bosch zich enigszins. Met een kwartstand van 20-20 blijft het verschil gelijk, maar veel schieten de Bosschenaren daar niet mee op. De 26 punten, opgelopen in de eerste twee kwarten zijn teveel om nog weg te poetsen. Thomas van der Mars werkt hard onder de borden maar ook dat kan niet verkomen dat de Turken toch blijven scoren. Opvallend is wel dat de man die in de heenwedstrijd in de Maaspoort met 34 punten de lampen uitschoot, Frankamp, deze keer aan de kant bleef.

Het laatste kwart gaat met 16-21 naar Heroes Den Bosch. Een mentaal opstekertje in een wedstrijd waarin Gaziantep eigenlijk de tegenstander geen kans gaf en als men het nodig vond even gas gaf om zo de wedstrijd veilig te stellen. Eindstand in Gaziantep: 93-72. Met 5 gewonnen wedstrijden is de ploeg uit Turkije de absolute koploper in deze poule.

Hakro Merlins Crailsheim verliest later deze avond van BC Kalev/Cramo en mochten zij ook volgende week tegen Gaziantep tegen een nederlaag aanlopen, dan is er bij winst van Heroes Den Bosch op BC Kalev/Cramo nog een kans om door te gaan naar de knock out fase.