Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

Het is Heroes Den Bosch in Martiniplaza niet gelukt om de overwinning mee naar huis te nemen. Via de kwartstanden 27-20, 24-23, 22-19 en 15-18 wordt het uiteindelijk 88-80 voor Donar Groningen, dat zo de stand in de serie op 2-2 zet.

Donar, dat afgelopen zondag Quinn zag uitvallen met een hersenschudding en Gabrovsek met masker ziet spelen beginnen fel aan de wedstrijd. Dit levert Tomsick wel een technische fout op, maar na 4 minuten is de stand 9-7 in Martiniplaza. Thomas van der Mars en Roberts Stumbris geven Heroes Den Bosch dan een 7-11 voorsprong waarna Donar naar een 13-11 voorsprong loopt. Zo geven beide ploegen elkaar helemaal niks toe in het begin van deze wedstrijd. DJ Fenner pakt dan een onsportieve fout en zo komt de thuisploeg op een 15-11 voorsprong. De 11-0 run wordt dan afgesloten met een driepunter van Hollanders, 18-11. De driepunters blijven vallen bij de Groningers en met nog iets minder dan twee minuten is de stand. 24-16. Het kwart eindigt uiteindelijk op 27-20 na een and-1 van Emmanuel Akot.

Met een 7-2 score in de eerste twee minuten van het tweede kwart breidt de thuisploeg de voorsprong alleen maar verder uit, 34-22. Donar komt dan op 39-26 waarna Heroes Den Bosch zich weet te herstellen en terug kan komen tot 42-37. Een knokkend Heroes Den Bosch komt dan op 46-40 maar ziet Donar Groningen toch met een 51-43 stand de rust in gaan.

Na rust gaat de marge toch weer naar de dubbele cijfers, 58-48. Dat verschil blijft een tijdje zo en beide ploegen geven elkaar geen centimeter ruimte in deze echte playoff wedstrijd. Bij het ingaan van de laatste drie minuten loopt Donar dan toch iets verder weg en gooit Meeks de stand naar 67-52. Akot en Sherron Dorsey-Walker weten dan wel te scoren, maar dat doet Donar ook nog steeds. Het verschil blijft 15 punten met nog iets minder dan twee minuten op de klok, 71-56. Akot komt dan een paar keer goed door met sterke scores, maar kan ook niet verhinderen dat de voorsprong van Donar toch iets groter wordt bij het ingaan van het laatste kwart, 73-62.

Via Austin Price en Lee Moore wordt het dan 73-65 en even later 75-67 waarna Donar een time-out neemt. Donar gooit dan wat ballen weg en via een driepunter van Price wordt het 77-72. Maar wederom pakt Donar het momentum en trekt de stand snel naar een 81-72 voorsprong. De marge wordt nog groter, 86-75 met nog iets minder dan drie minuten te spelen. Hollanders zet de score dan op 88-75 en het lijkt erop dat er een vijfde wedstrijd aan zit te komen in de Maaspoort. In de laatste twee minuten lukt het Heroes Den Bosch niet meer om de kloof te overbruggen en zo kan Donar met 88-80 de winst in deze wedstrijd bijschrijven.

Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was DJ Fenner met 20 punten, gevolgd door Austin Price met 13. Aan de kant van Donar was het wederom Meeks die met 25 punten de topscorerslijst aanvoerde. Hollanders was goed voor 24 punten deze avond.