Door: Rob de Keijzer

In Bemmel heeft Heroes Den Bosch met 75-84 gewonnen van Yoast United. De eerste twee kwarten waren overduidelijk voor Heroes Den Bosch (18-27 en 17-23) de laatste twee gingen met 23-21 en 17-13 naar de thuisploeg, maar dat was niet genoeg om de winst in Bemmel te houden deze avond.

Austin Price en Boy van Vliet zetten Heroes Den Bosch snel op een 0-5 voorsprong. Maar even snel is de stand ook weer gelijk doordat Yoast via Keyser Jr en Nweke ook meteen het netje weet te vinden. Stumbris en Kok zetten de Bosschenaren dan op 5-11, maar verder laat Yoast het nog niet komen. Met een 9-13 stand halfweg het kwart blijft het verschil binnen de perken voor de thuisploeg. Een onsportieve fout van Keyser Jr brengt Price naar de vrije worp lijn en die laat dit kansje niet onbenut, 9-15. De thuisploeg zit al in foutenlast en ook Stumbris kan even later de gang naar de vrije worp lijn maken. Yoast komt dan toch iets dichterbij, 16-19 maar Heroes Den Bosch kan kwart afsluiten met een 18-27 voorsprong.

De eerste scores in het tweede kwart zijn voor de thuisploeg, maar dat zet nog niet veel zoden aan de dijk. Via 21-27 wordt het 25-32 en blijft het verschil rond de 7 punten schommelen. Bij een 31-37 stand mag van Vliet naar de vrije worp lijn en loopt de coach van Yoast, Jeroen van Vugt tegen een technische fout aan. De drie vrije worpen gaan raak en zo komt de score, met nog iets meer dan twee minuten op de klok op 31-40. Akot en Stumbris tillen Heroes Den Bosch naar een 33-45 voorsprong en het eerste echte gaatje is geslagen. Uiteindelijk wordt de ruststand bereikt bij een 35-50 score.

In het begin van het derde kwart loopt de score verder uit in het voordeel van Heroes Den Bosch. Na drie minuten staat het 39-58 en is er een onsportieve fout voor Boy van Vliet. De twee vrije worpen zijn raak, uit het aansluitende balbezit haalt de thuisploeg geen voordeel maar uit de twee aanvallen van Heroes Den Bosch die ze daarna krijgen halen ze maximaal resultaat, 41-62. Er volgt een 8-2 run van Yoast en Coach Braal besluit tot een time-out, 49-64. De 21 punten voorsprong worden er nog maar twaalf doordat Yoast een tandje bijschakelt aan het eind van het derde kwart. Met nog anderhalve minuut op de klok is de score 54-66. Het kwart gaat uiteindelijk met 23-21 naar de thuisploeg wat de tussenstand op 58-71 zet.

Keime Helfrich moet dan vroeg in het laatste kwart naar de kant met 5 fouten. Het verschil komt dan, mede door scores aan de kant van Yoast door Nweke en van Schaik, op tien punten. Met nog zeven minuten te spelen is de stand 66-76. Puntje voor puntje kruipt Yoast dichterbij en met nog vier minuten te spelen is de score 71-78. Het verschil wordt even vijf (73-78) maar Boy van Vliet geeft Heroes Den Bosch even wat lucht, 73-80. Heroes Den Bosch komt dan via Stumbris op 75-84 met nog 33 seconden te spelen. De stand blijft dan zo staan en zo kan Heroes Den Bosch met de overwinning huiswaarts keren.

Roberts Stumbris en Austin Price waren beide goed voor 18 punten, Boy van Vliet liet er 17 noteren. Jito Kok en Emmanuel Akot kwamen ook in de dubbele cijfers met respectievelijk 15 en 11. Bij Yoast United was, en dat is niet voor het eerst dit seizoen. CJ Keyser de topscorer met 20 punten.