Tickets / Seizoenkaarten Webshop

In een zinderende wedstrijd kwam New Heroes net te kort om er een 5e wedstrijd uit te slepen. Een onvervalste game-winner van Noah Dahlman deed de Bosschenaren uiteindelijk de das om, 74-75.

Hoge intensiteit
New Heroes begon met een hoge intensiteit aan de wedstrijd maar oogde ook heel nerveus. Veel balverlies in de aanval en onrustige passing. Jessey Voorn opende met een heerlijk blok op de 1ste aanval van Zwolle, maar even later kon Locke, via 2 vrije worpen toch de eerste score op het bord zetten. De twee minuten daarna raakte New Heroes vaak de bal kwijt in de aanval, maar liet het Zwolle ook niet naar de basket komen. Verdedigend stond het goed bij de ploeg van Skelin. Voorn vertolkte daarin een goede rol met 2 prima steals en het eerder genoemde blok. Uiteindelijk was het Vernon Taylor die met een driepunter de eerste score van New Heroes liet noteren na iets meer dan twee minuten. De intensiteit bleef ontzettend hoog en beide ploegen maakten er een heerlijke play-off wedstrijd van. Beide ploegen wisselden om-en-om van voorsprong. Via een 7-4 stand werd het 9-10 en daarna 11-14. Jonathon Williams bracht New Heroes op 1 punt achterstand, 13-14, Schaftenaar bracht de marge weer naar 3, en het was de van een liesblessure herstelde Payton Henson die met een driepunter de stand na tien minuten op 16-16 bepaalde.

Laag schotpercentage
Opvallend na de voorgaande wedstrijden was het schotpercentage driepunters van met name Landstede. De bezoekers kwamen in het eerste kwart uit op 0 uit 5, waar New Heroes 2 uit 5 tegenover zette.

Punten uit turnovers
Olaf Schaftenaar schoot Landstede Zwolle meteen na de hervatting naar 16-21 wat Skelin naar een time-out deed grijpen. Bij een 22-24 stand was het weer Schaftenaar die met 5 punten New Heroes pijn deed, 22-29. New Heroes bleef aanhaken en via scores van Maarten Bouwknecht, Williams en Taylor werd het 27-31. De Pagter mocht met een driepunter 27-34 aan laten tekenen en Henson zorgde met zijn and-one voor 30-34. De Pagter en Schilder scoorden nog voor Landstede, Voorn deed dat voor New Heroes en beide ploegen besloten kwart twee met een 32-38 ruststand. Het ietwat nerveus ogende spel van New Heroes zorgde er mede voor dat Landstede Basketbal voor rust 13 punten kon scoren uit turnovers, waar New Heroes in deze statistiek niet verder kwam dan 5.

Momentum
Een dramatische start van het 3e kwart voor New Heroes noopte Skelin al na 2 minuten tot een time-out. Landstede had de voorsprong toen al uitgebreid naar 32-44 en een vijfde wedstrijd leek heel ver weg. Taylor en Dahlman scoren om-en-om en daarna zijn het Taylor, Wessels en Sherrill die New Heroes toch weer bij Landstede Zwolle weten te brengen, 44-46. De ploeg van Skelin heeft het momentum te pakken, de Maaspoort gaat nog een keer achter de ploeg staan en in de volgende aanval is Taylor net even te gretig. Zijn te snel genomen driepunter spat via de ring het veld in en Dorsey-Walker kan daarvan profiteren in de daarop volgende aanval. 5 seconden later scoort hij nog een keer en Landstede Zwolle staat op een 44-50 voorsprong. De voor Den Bosch dit jaar o zo belangrijke Jonathon Williams brengt met een and-one de ploegen weer bij elkaar, 47-50, waarna de Pagter met een driepunter de marge weer naar 6 brengt. New Heroes knokt zich naar 52-53, komt via een fastbreak en daaropvolgende and-one op 54-53, maar het is Kaza Kajami-Keane die koelbloedig de Zwollenaren naar 54-55 brengt. Locke mag dan met nog 2,8 seconden op de klok aanleggen voor 2 vrije worpen. Hij benut er 1 en in de aansluitende aanval van New Heroes is het Taylor die met een driepunter in de buzzer de stand op 57-56 brengt.

Spannend slot
In het laatste bedrijf was het weer Kajami-Keane die Landstede op voorsprong schoot. Even later liep hij tegen een technische fout aan, maar de vrije worp was niet besteed aan Taylor. Diezelfde Taylor zorgde een een paar seconden later voor dat Kayel Locke naar de vrije worp lijn mocht. 1 uit 2 voor Locke, maar Kajami-Keane deed dat even later met 2 uit 2 net even beter en bracht Landstede op 57-61. Een driepunter vanuit de hoek van Voorn hield New Heroes weer in het spoor van Landstede Basketbal. Met nog 4 minuten op de klok was de stand, na een score van Williams 65-65 en beloofde het een spannend slot te worden. Kajami-Keane gooide weer zijn 2 vrije worpen raak en Payton Henson zorgde met een driepunter voor een voorsprong van 1 punt voor New Heroes, 68-67. Dorsey-Walker dunkte na een steal zijn ploeg naar 68-69 waarna Skelin een time-out nam. Om-en-om scores van Henson en Kajami-Keane volgden en weer was het Skelin die zijn manschappen bij elkaar riep. Vernon Taylor trok de stand gelijk, 72-72 en even later was het Dahlman die met een fout Williams op de vrije worp lijn zette. Met nog minder dan 20 seconden te spelen benutte hij beide vrije worpen, 74-72 en leek een verlenging in de maak. In de laatste aanval van Landstede ging Kajami-Keane naar de basket, maar zag hij uit zijn ooghoek Dahlman achter de driepuntslijn staan. Met nog 1 seconde op de klok gooide die de 74-75 op het bord en bezorgde zo zijn ploeg de finaleplaats.