Door: Rob de Keijzer | Foto: Christian Aarts

Filou Oostende was op vrijdagavond te sterk voor Heroes Den Bosch. De equipe van coach Gjergja kwam in het eerste kwart nog net te kort, maar zette dat in de overige drie kwarten meer dan recht. Met 76-86 keerden de Belgen deze avond huiswaarts. Chris-Ebou Ndow scoorde 20 punten en pakte 8 rebounds, Donte Thomas kwam tot 12 punten. Bij Filou Oostende was Tyree topscorer met 19 punten.

Een dunk van Donte Thomas opende de avond voor Heroes Den Bosch. De thuisploeg loopt dan, na een block en aansluitende driepunter van Chris-Ebou Ndow uit naar een 10-3 voorsprong. Een fout van Austin Price levert bij Djordjevic een reactie op wat beloond wordt met een onsportieve fout voor de nummer 20 van Oostende. Twee rake vrije worpen en wederom een dunk van Ndow zetten de stand op 12-8. Voor Oostende heeft Tyree dan reeds 6 punten. De andere score van de zuiderburen kwam op naam van Jovanovic. Met nog twee minuten op de klok zorgt Boy van Vliet met zijn driepunter voor 18-12 en is daar de time-out voor Filou Oostende. Het slotoffensief is dan voor Oostende, wat de kwartstand op 22-20 brengt.

Filou Oostende komt dan snel op een 22-24 voorsprong, tot ongenoegen van Erik Braal die een time-out neemt. Buyssee gooit met zijn driepunter 24-27 op het bord, maar dunks van Thomas en Van der Mars geven de thuisploeg toch weer een voorsprong, 28-27. Even later is het dan 28-34 en ligt het momentum even bij Filou Oostende in dit kwart. Toch komt Heroes Den Bosch sterk terug tot 35-36 maar het slotakkoord is voor Filou Oostende, 35-39.

Het is Tyree die Filou Oostende na rust op een 37-46 voorsprong zet. Heroes Den Bosch komt lastig onder de druk van de Belgen uit en komt via 41-51 op een 45-53 stand. Vlak voor het einde, bij de stand 50-57 vraagt coach Gjergja een challenge aan op een vermeende elleboogstoot van Austin Price nadat er een fout op hem werd gemaakt. Dit levert Price een onsportieve fout op. Price verzilvert wel zijn twee vrije worpen, dat doet even later Bleijenbergh ook waardoor de stand 52-59 wordt. Jovanovic zet dan de score na drie kwarten op 52-61.

Anderhalve minuut in het vierde kwart staat het 52-66 en grijpt Erik Braal naar de time-out. Het wordt snel 52-71 en wederom time-out. De thuisploeg krabbelt dan toch overeind en komt via een and-1 van Ndow op 62-73 met nog iets meer dan vier minuten te spelen. De maximale voorsprong van 19 punten voor Filou Oostende wordt teruggebracht tot tien en het is Filou Oostende dat bij 65-75 de time-out pakt. Twee driepunters later is het verschil weer zestien, 65-81 en kan Heroes Den Bosch weer in de achtervolging. 3 Steals van Heroes Den Bosch achter elkaar zet de stand op 71-81 en zijn we weer terug bij een verschil van tien punten. Filou Oostende geeft Heroes Den Bosch geen kans meer om verder terug te komen en kan met een 76-86 overwinning huiswaarts keren.