Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Geüpdate op 16-05

Game 1

Vanavond mogen we weer: game 1 van de halve finale! Tegenstander is Landstede Basketbal, dat in de kwartfinale op eenvoudige wijze afrekende met Aris Leeuwarden.

Landstede Basketbal
Landstede Basketbal pakte in de laatste wedstrijd tegen Aris Leeuwarden uit met een 72-100 overwinning. Een sterk 3e kwart (7-28) en het niet meespelen van David Michaels deed de Friezen uiteindelijk de das om. Landstede kon in het eerste kwart nog niet echt weglopen (22-24), kwam in het tweede kwart zelf op een (minimale) achterstand (29-28), maar zette daarna de wedstrijd volledig naar hun hand. Olaf Schaftenaar was voor Landstede weer belangrijk met zijn gedegen schot en ook Kajami-Keane liet zien dit jaar een van de betere spelers van de DBL te zijn.

New Heroes Basketball
New Heroes had in Amsterdam geen kind aan Apollo. Met name het 2e kwart was er een van grote schoonheid voor de Bossche ploeg. Met maar liefst 1-29 werd dat kwart gewonnen en Apollo kwam alleen tot scoren via 1 vrije worp van Roye. Defensief zit het bij New Heroes wel snor op het moment, aanvallend zijn het nog Sherrill, Williams en Taylor die bijna elke wedstrijd in de dubbele cijfers eindigen. Mooi nieuws voor New Heroes is het feit dat Payton Henson weer helemaal terug is. In het Brabants Dagblad gaf hij een tijdje geleden aan dat hij een iets mindere periode achter de rug had, maar op het moment is hij een van de belangrijke schakels in het team van coach Skelin.

Het onderling resultaat tussen beide ploegen dit seizoen valt licht in het voordeel van New Heroes uit, 3-1, maar met name het laatste onderlinge resultaat zal de ploeg goed gedaan hebben. Na een ruststand van 22-43 trok de ploeg van Skelin uiteindelijk toch met 77-73 de overwinning naar zich toe. Dit alles is een heerlijk opmaat naar een mooie best of five serie!

Game 2
Na de heerlijke winst in de uitwedstrijd is het nu zaak om het thuisvoordeel te behouden. Winst zou een grote stap zijn naar de finale, een eventueel verlies brengt beide ploegen weer terug bij af en de spanning meer dan terug.

Schieten met scherp
Landstede Zwolle zal ongetwijfeld de wedstrijd terug gekeken hebben en een plan hebben bedacht om de scherpschutters van New Heroes aan banden te leggen. Sherrill, Taylor en Voorn schoten met scherp, maar ook de efficiency van Wessels was weer van grote waarde voor de ploeg.

Reactie van de coaches
Coach Skelin vertelde na de wedstrijd dat hij een close game had verwacht. “Alle voorgaande wedstrijden waren dat ook, en het zag er naar uit dat dat nu niet anders zou zijn. De eerste helft was dat ook het geval, na rust was dat beeld compleet anders”. Herman van den Belt vond dat zijn ploeg een helft een wedstrijd gespeeld had, na rust 4 minuten niet en daarna was het gespeeld. “We liepen leeg en het leek nergens meer op. Hun schotpercentages waren waanzinnig en wij waren niet in staat om dat te veranderen”

Vanavond om 20.00 uur in de Maaspoort de tweede wedstrijd in deze best of five serie. Gaat New Heroes de stand naar 2-0 trekken of recht Landstede Zwolle de rug en pakt het die broodnodinge overwinning?

Game 3
De derde wedstrijd in deze serie is wederom een uitwedstrijd voor New Heroes. Het thuisvoordeel in deze serie is nog niet echt in het voordeel van de beide ploegen omgezet, voor New Heroes hoeft dat de komende wedstrijd natuurlijk ook niet te gebeuren.

Thuisvoordeel
Dat er in Zwolle gewonnen kan worden, is na de voorgaande onderlinge duels wel duidelijk geworden. Maar is de spanning voor de play-offs dan zo groot dat het daarna, in eigen huis, niet afgemaakt kan worden ? We zullen het de komende wedstrijden zien. De play-offs wedstrijden blijven toch altijd speciale wedstrijden op zich.

Schoten moeten vallen
Waar de schutters van New Heroes in de eerste wedstrijd nog moeiteloos het net konden vinden, was dat in de thuiswedstrijd een heel ander verhaal. Landstede Basketbal had zich er dermate op ingesteld dat de ploeg van Skelin er van buiten de driepuntslijn niet aan te pas kwam. Grote uitblinker in de laatste wedstrijd aan Bossche zijde was Stefan Wessels die met 19 punten en 9 rebounds weer van zich deed spreken. “Je hebt er alleen niet zoveel aan als het team niet wint” sprak Wessels na afloop in de microfoon toen hij uitgeroepen was als MVP. Aan de kant van Landstede Basketbal waren het Kajami-Keane en Dahlman ( double-double) die het verschil maakten.

In een best of five serie is elke wedstrijd cruciaal en is het voor beide ploegen belangrijk om als eerste die 2 gewonnen wedstrijden in de knip te hebben. Aanvang wedstrijd drie op dinsdagavond in het Landstede sportcentrum is 19.30 uur.

Game 4
Do or die. Het is de laatste 24 uur al vaak voorbij gekomen en niks is minder waar. New Heroes zal deze thuiswedstrijd in winst om moeten zetten om zo een 5e wedstrijd af te dwingen in deze halve finale.

Close-call
Het verloop van deze halve finale zal reeds bekend zijn. In de eerste wedstrijd waren het de schutters van New Heroes met o.a Sherrill, Taylor en Voorn die zich niet onbetuigd lieten. De wedstrijden daarna waren het vooral Dorsey-Walker en Noah Dahlman die het de Bosschenaren heel moeilijk maakten. Waar New Heroes in de eerste gewonnen wedstrijd toch een redelijk overwicht had, was het in de 2 wedstrijden daarna elke keer een close-call en waren het echt wedstrijden die tot vlak voor het einde nog alle kanten op konden gaan.

Gaat het seizoen nog met minstens 1 wedstrijd verleng worden of eindigt het vanavond in de Maaspoort. We gaan uit van het eerste. Wil je dit ook meemaken ? Er zijn hier nog kaarten te koop!

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted