Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Routinier gaat aan de slag als performance trainer

Henk Norel voegt zich vanaf donderdag aanstaande bij de coaching staff van Heroes Den Bosch. De 79-voudig international maakt de overstap van speler naar performance trainer. Hij zal zich in deze nieuwe rol met name bezighouden met het specialistisch begeleiden van talenten binnen de selectie en daarnaast ook het ondersteunen van head coach Jean-Marc Jaumin. Het besluit betekent een definitieve punt achter de actieve spelersloopbaan van de 33-jarige center. Het zijn de bekende, aanhoudende knieklachten die de routinier uiteindelijk in overleg met de sportmedische staf van de club hebben doen besluiten dat het niet meer kan.

Technisch manager Roel van de Graaf reageert verheugd op de nieuwe rol voor Norel: “Als absolute liefhebber van de sport is het natuurlijk enorm jammer dat het voor Henk als speler hier ophoudt, maar dat we hem in een nieuwe rol toch kunnen behouden voor de club, stemt me uitermate tevreden. Het is een uitgelezen kans om de kennis en ervaring van Henk, die hij in de afgelopen 15 jaar heeft opgedaan, te gebruiken om vooral de jongere spelers binnen de selectie nóg beter te kunnen begeleiden. Bovendien is tijdens de poulefase van de FIBA Europe Cup gebleken dat Henk met zijn passie en fanatisme een enorm positieve impact heeft op de groep. Jean-Marc is dan ook bijzonder blij dat Henk onderdeel wordt van de coaching staff.”

Ook Henk Norel zelf reageert enthousiast: “Ik ben trots en blij dat ik vanaf morgen deel uitmaak van de technische staf van Heroes Den Bosch. Ik ga mijn kennis en ervaring delen met wat extra focus op de jonge jongens in het team. Ik ken Jean-Marc en Jeroen (van Vugt; assistent coach, red.) goed en we hebben duidelijke afspraken gemaakt over de rolverdeling. Uiteraard ben ik ook teleurgesteld over het feit dat ik niet meer kan spelen. De knieklachten speelden weer op tijdens en na de maand januari, waardoor ik heb moeten besluiten niet meer te spelen.“

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted