Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Gisteren bereikte mij het trieste nieuws dat Weerter basketball-icoon Henk Konings is overleden. Een enorm verlies voor de basketballsport in Nederland.. Het leek mij respectvol en juist even wat historisch perspectief te duiden.

Henk heeft de ‘Basketball Stars Weert’ op de kaart gezet, was een liefhebber van het spelletje pur sang en kende het Amerikaanse college-basketball als geen ander. Jaarlijks wist hij pareltjes uit het ‘beloofde land’ te halen en daarmee de competitie te verrassen, of ze nou Keith Williams, Jeff Malham, Kevin McDuffie, Ralph Biggs of Omar Sneed heetten. Zelfs toen BAL ons dit seizoen in de Maaspoort wist te verschalken (het is Henk met terugwerkende kracht gegund), wist hij me bij te praten over zijn kijk op de ontwikkelingen binnen de sport en de achtergronden van nota bene onze eigen spelers.

Henks lichaam weigerde die periode ten dele dienst, maar zijn basketballgeest was scherper dan ooit. Het Weerter basketball was alles voor hem en werd dan ook met hand & tand verdedigd daar waar in zijn ogen noodzakelijk. Dat het werk van Henk (zijn overleden zwager Paul Stokbroeks en Wim Caris) in 1994 resulteerde in een landstitel met Lanèche Cosmetics/BSW, is een verdiende kroon op zijn werk. Dat die winst op aartsrivaal Canoe Jeans/EBBC was, moet éxtra zoet gesmaakt hebben. Toch wil ik benadrukken, dat de door Henk aangejaagde sportieve rivaliteit ook het Bossche basketball veel spanning, scherpte, ambitie en inspiratie heeft gebracht. Een tegenstander om veel respect voor te hebben!

Tenslotte moet de focus op de jeugd, die Basketball Academie Limburg heeft gekozen, ongetwijfeld op zijn ‘thumbs up’ hebben kunnen rekenen. Mensen van het kaliber Henk Konings zijn van een uitstervend ras, van ongekende waarde voor een club en worden derhalve enorm gemist. Vanaf deze plek wens ik dan ook namens Heroes Den Bosch zijn gezin, familie, vrienden, BAL en alle Weerter basketballstars heel veel sterkte toe met dit verlies. Laten we op deze droevige, maar ook zonnige dag een biertje, wijntje dan wel BBQ-worstje nuttigen en even in gedachten schuin omhoog kijken, naar de Hemelvaart van een uniek mens..

Bob van Oosterhout


Foto: John Peters

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted