Heroes Den Bosch is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd in het tweeluik vs. Yoast United in de kwartfinale van de play-offs te winnen. In Bemmel trok Yoast United de overwinning over de streep: 91-89.

Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van head coach Jean-Marc Jaumin. Onder leiding van topschutter Miha Lapornik ging Heroes voortvarend van start. De energie was hoog en de marge liep op naar 16 punten na Q1. Heroes wist het hoge niveau vast te houden in Q2, maar na rust zakte de ploeg langzaamaan weg. De in vorm verkerende Austin Luke kon niet meer afgestopt worden en scoorde erop los. Het gat werd steeds kleiner en in het laatste kwart ging Yoast United over Heroes heen, dat de schade met het oog op de return dinsdag aanstaande in de Maaspoort wel wist te beperken tot slechts twee punten.

De winst in het tweeluik ligt dan ook nog helemaal open. Heroes Den Bosch heeft genoeg aan een overwinning met drie punten verschil om de halve finales van de play-offs te bereiken. De tip-off is dinsdag om 20:00u.