Ook in de Basketball Cup weet Heroes Den Bosch nog steeds wat winnen is. In de Sleutelstad werd BS Leiden verslagen met 54-113 en zo kan de ploeg van Erik Braal zich gaan opmaken voor de volgende ronde tegen Den Helder Suns. Topscorers aan de kant van Den Bosch waren deze middag Mike Carlson en Shane Hammink met 17 punten. Zij werden gevolgd door Keime Helfrich met 13 punten. Opvallend waren de hoge schotpercentages van de Bossche topscorers. Carlson kwam tot 71,4%, Hammink schoot tegen een percentage van 77,8 en Thomas van der Mars (12 punten) deed dat tegen 85,7%.

Heroes Den Bosch opent met een 0-12 run, waarna BS Leiden halverwege het kwart tot scoren komt. Heroes Den Bosch gaat daarna vrolijk door met scoren. Met name Thomas van der Mars is zeer actief en heeft na zes minuten al zes punten op de sheet staan. Hammink tekent even later voor de eerste driepunter deze wedstrijd, waardoor Heroes Den Bosch al een flink gat slaat, 4-17. Met nog iets meer dan drie minuten spelen geeft Den Bosch nog even wat gas bij en de ploeg kan, mede door scores van Mounce en Carlson uitlopen naar een 15-28 tussenstand na Q1. BS Leiden besluit het kwart overigens met een mooie buzzerbeater van Lucas Kruijthof.

Lukas de Haas opent met een driepunter vanuit de hoek het tweede kwart voor BS Leiden. Carlson pareert dat meteen met ook een driepunter en zo is het verschil tussen beide ploegen nog steeds dertien punten. Van der Mars blijft heel fanatiek in de aanval en de Bosschenaren komen na drie minuten spelen op een 22-38 voorsprong. Voor BS Leiden is het wederom Lucas Kruijthof die met een floater weer iets terug kan doen. Toch zet het niet veel zoden aan de dijk voor BS Leiden, want ook in dit kwart is Heroes Den Bosch, zoals verwacht, de betere. De uitploeg wint het kwart met 16-34. De rust wordt dan ook bereikt bij een 31-62 stand.

Waar je zou denken dat Heroes Den Bosch het iets rustiger aan zou doen, is het tegenovergestelde waar. Via Kherrazi, Mounce, Carlson en Maxhuni zet Heroes Den Bosch een 0-20 run neer en zo komt de stand op 31-82. BS Leiden weet dan wel tegen te scoren, maar de aanvalsdrang van Heroes Den Bosch wordt overgenomen door Boy van Vliet en Keime Helfrich. Zij zetten de stand op 34-90 en het heeft er even alle schijn van dat Heroes Den Bosch in het derde kwart reeds de 100 puntengrens zal bereiken. Dat staat BS Leiden toch niet toe en met 42-94 kan het laatste kwart beginnen.

Dat 100ste punt komt er na vier minuten spelen in het laatste kwart. Beide ploegen zijn heel zuinig met de scores en met nog iets meer dan vier minuten op de klok is de kwartstand pas 7-8 in het voordeel van Heroes Den Bosch. Helfrich en Kherrazi tillen de stand dan naar 49-108. Voor BS Leiden laat Mees van Leeuwen nog vijf punten noteren en even later is het Florian Rijkers die met een and-1 de score op 54-111 zet. De laatste scores van deze wedstrijd zijn twee vrije worpen van Keime Helfrich, 54-113.

Heroes Den Bosch kan zich dus opmaken voor de volgende ronde in de Basketball Cup. De tegenstander is, zoals eerder vermeld, Den Helder Suns. Speeldata en tijden zullen later bekendgemaakt worden.