Door: Rob de Keijzer | Foto: Christian Aarts

In Topsportcentrum Almere heeft Heroes Den Bosch de TOTO Basketball Cup gewonnen. In een zinderende wedstrijd was de ploeg van Erik Braal deze middag met 89-82 te sterk voor Landstede Hammers.

Het is Terrence Bieshaar die de eerste 5 punten laat aantekenen voor Landstede Hammers, Heroes Den Bosch zet daar 2 scores van Boy van Vliet tegenover, 4-5. Heel even komt Heroes op voorsprong (12-11) maar het is Bieshaar die Landstede Hammers toch weer op voorsprong zet (14-15) met nog iets minder dan drie minuten te spelen. Stand na tien minuten wedstrijd is dan 22-23. De Hammers blijven op voorsprong, komen op 24-27 maar Heroes Den Bosch knokt zich naar 31-28 met nog drie minuten op de klok in Q2. Het is dan Jack Pagenkopf die met zijn drives Landstede Hammers in de laatste minuut de 33-37 voorsprong geeft en Erik Braal noopt tot een time-out. Diezelfde Pagenkopf schiet zijn ploeg in de laatste seconde met een driepunter naar een 34-40 ruststand.

Sherron Dorsey-Walker pakt voor Heroes Den Bosch na de rust de handschoen op. Zijn 8 punten op rij zorgen er mede voor dat Heroes Den Bosch langszij kan komen, 44-44. Landstede Hammers slaat toch weer een klein gaatje naar 44-49. Via 51-56 komt Landstede Hammers even later op de grootste voorsprong tot dan in de wedstrijd, 53-60. Met nog dertig seconden op de klok wordt die voorsprong 9 punten, 55-64, en daar blijft het dan bij na drie kwarten. Landstede Hammers zet nog een tandje bij in het begin van het laatste kwart en loopt snel naar een voorsprong van 13 punten, 56-69. Drie bommetjes van de Bosschenaren zorgen ervoor dat Heroes terugkomt tot 65-71 en halfweg het kwart is het verschil nog maar vier punten, 74-78. Bieshaar moet dan naar de kant met zijn 5e fout, Pagenkopf telt verkeerd, krijgt 8 seconden, en aan de kant van Heroes Den Bosch is het Roberts Stumbris die 78-79 laat aantekenen. De laatste minuut breekt dan aan bij een 81-82 stand voor de Zwollenaren. Heroes komt dan op 83-82 en het is Dorsey-Walker die, met nog 14 seconden te spelen, de Bosschenaren vanaf de vrije worp lijn op 85-82 zet. Daarna mag Price vanaf de vrije worp lijn de wedstrijd in het slot gooien, 89-82 en is de overwinning voor Heroes Den Bosch daar.

Sherron Dorsey-Walker was goed voor 18 punten aan de kant van Heroes Den Bosch, gevolgd door DJ Fenner en Austin Price met 16 punten. Roberts Stumbris liet een double-double noteren met 14 punten en 12 rebounds.

Bij Landstede Hammers was er een double-double voor Jack Pagenkopf met 17 punten en 10 assists. Terrence Bieshaar was bij Landstede vanmiddag de topscorer van dienst met 18 punten.