De dertiende wedstrijd in de BNXT league is een makkelijke prooi geworden voor Heroes Den Bosch. De thuisploeg stond met rust al met 33 punten voor (51-18) en kwam daarna vanzelfsprekend niet meer in de problemen. Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was deze avond Boy van Vliet met 18 punten. Clay Mounce kwam tot 16 punten en Mike Carlson (15 pnt, 12 reb) en Thomas van der Mars (11 pnt en 10 reb) tekenden allebei opnieuw voor een double-double.

BAL opent het bal deze avond met twee mooie scores voor 0-4. Boy van Vliet trekt binnen no-time de stand gelijk en even later is het Edon Maxhuni die met een and-1 de thuisploeg op 7-4 schiet. Mitchell brengt de Weertenaren naar 7-7, maar dan plaatst Heroes Den Bosch een 12-0 run, zodat het met nog een kleine drie minuten op de klok met 19-7 voor komt. Nossek kan dan voor BAL een keer scoren, maar daarna is het Heroes Den Bosch dat wederom met een sterke run (10-0) nog verder afstand neemt, 29-9. De laatste score dit kwart is voor Hudson, die de kwartstand naar 29-11 schiet.

Het is in het tweede kwart al snel duidelijk dat er deze avond niet veel te halen is in de Maaspoort voor BAL. Heroes Den Bosch staat maar zeven punten toe aan Weert dit kwart en is aanvallend zelf nog steeds zeer gretig. Edon Maxhuni, Shane Hammink en Clay Mounce, die terug is van een blessure, zijn trefzeker, zodat de thuisploeg na tweemaal tien minuten al op een riante 51-18 voorsprong komt. Mike Carlson staat dan al op twaalf punten en acht rebounds.

Direct na de thee laat BAL dan toch eindelijk wat van zich horen. Hudson gooit er twee driepunters achter elkaar in en ook Hollanders weet eindelijk het netje te vinden. Het verschil in de stand wordt tussen beide ploegen niet kleiner, omdat ook aan de kant van Heroes Den Bosch de schoten goed blijven vallen. Na twee minuten heeft BAL al twaalf punten genoteerd tegenover tien punten voor de thuisploeg. Beide teams blijven scorend goed in de buurt bij elkaar en met nog vier minuten te spelen heeft BAL in dit kwart al twintig punten kunnen noteren. Uiteindelijk gaat Q3 met 25-23 naar Heroes Den Bosch, wat betekent dat de ploegen met een 78-41 stand het laatste kwart in gaan.

Ook in het laatste kwart is het BAL dat de score opent. Mitchell is de scherpschutter. Mounce laat daarna zien dat hij, na zijn kleine afwezigheid, niks aan scherpte heeft ingeboet. Mede door zijn vijf punten komt Heroes Den Bosch op een 85-45 voorsprong. Hudson en Mitchell kunnen dan wat terug doen voor BAL, maar even later komt Sam Vianen sterk door over de baseline en dunkt de stand naar 87-49. Heroes Den Bosch lijkt op weg naar de grens van 100 punten, maar BAL laat dat niet zomaar toe. Morgan Stilma brengt met twee scores op rij de stand naar 95-52. Boy van Vliet tekent daarna voor de 97-52, maar die laatste drie punten komen er niet meer. De wedstrijd eindigt in een 97-56 overwinning voor Heroes Den Bosch.