Door: Rob de Keijzer

In de uitwedstrijd in en tegen Oostende had Heroes Den Bosch op vrijdagavond niet veel in te brengen tegen de thuisploeg. Via de kwartstanden 28-18, 25-17, 27-17 en 20-17 werd het uiteindelijk 100-69 voor Filou Oostende.

Mike Carlson opent deze avond de score, maar Oostende tapt daarna uit een ander vaatje dan een week geleden. Twee minuten later is de stand 9-2 en Heroes Den Bosch heeft even niet veel in te brengen. Na iets meer dan vijf minuten is de stand 21-4 voor de thuisploeg en Heroes kan in de achtervolging. Het verschil van zeventien punten wordt in het restant nog teruggebracht tot tien punten, waardoor Q1 met 28-18 wordt afgesloten.

Ook in het tweede kwart is Oostende de betere van de twee. Via 32-20 wordt het 37-22. Even later komt de thuisploeg weer op een voorsprong van zeventien punten, 41-24. Een 8-0 run van Oostende betekent 49-24 en coach Braal pakt de time-out. Heroes Den Bosch herpakt zich daarna iets en kan via een 4-11 run bij de stand van 53-35 de kleedkamer opzoeken.

Het blijft een moeizame wedstrijd voor de Bosschenaren in het derde kwart. Heroes ziet zichzelf na iets minder dan drie minuten al in foutenlast. Vrije worpen aan de kant van Oostende zetten de score op 67-42. Thomas van der Mars mag daarna ook een paar keer aanleggen vanaf de vrijeworplijn en zet de stand zo op 70-45. Even later moet diezelfde Van der Mars met een technische en onsportieve fout de hal verlaten. Eindstand na drie kwarten: 80-52.

Met 20-17 gaat ook Q4 naar Filou Oostende. Het is uiteindelijk Booth die het honderdste punt maakt voor de gastheren, die met deze uitslag het verlies van een week geleden in Den Bosch redelijk weggepoetst hebben. Bij Heroes Den Bosch kwam Clay Mounce tot 11 punten, gevolgd door Stilma met 9 punten.