Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

De derde wedstrijd in de Round of 16 van de FIBA Europe Cup is een prooi geworden voor Heroes Den Bosch. Met 86-72 was de ploeg van Erik Braal deze avond te sterk voor BC Kalev/Cramo. Man van de wedstrijd was Kobe Webster met 34 punten en 3 steals. Austin Price scoorde 17 punten en Chris-Ebou Ndow liet wederom een double-double noteren met 11 punten en 10 rebounds. Webster gaf na de wedstrijd aan wat deze prestatie voor hem betekende: “This was for Jan.."

Het is Hugo Toom die voor BC Kalev de eerste punten laat noteren. Heroes Den Bosch zet daar twee scores van Kobe Webster tegenover in de eerste vier minuten, wat de stand op 5-7 zet. Toom gaat dan nog even door met scoren en bij 5-11 is het Erik Braal die de eerste time-out neemt. Heroes Den Bosch herstelt zich goed en komt onder aanvoering van Kobe Webster op een 20-15 voorsprong. BC Kalev sputtert nog wat tegen, zodat de stand na tien minuten 20-18 is.

BC Kalev komt na de rust op een 21-22 voorsprong, maar kan daarna in dit kwart geen vuist maken. Heroes Den Bosch kan dat wel en mede door 12 punten van Webster (100% score op zijn driepunters tot dan toe) gaat het kwart overtuigend met 25-14 naar de thuisploeg. Via 32-27 komt Heroes Den Bosch op 37-30, waarna Keime Helfrich met twee vrije worpen zorgt voor een marge van 9 punten, 39-30. Webster is dan 'on fire' en weet met twee driepunters, waarvan eentje vanaf het logo, de ruststand op 45-32 te zetten.

Drie driepunters van Price en één van Chris-Ebou Ndow geven de thuisploeg een 59-43 voorsprong. Het vizier staat op scherp, maar BC Kalev blijft toch in het spoor van Heroes Den Bosch en laat ze in de eerste vier minuten niet verder weg lopen. De strijd aan beide kanten blijft intensief, maar het is Heroes Den Bosch dat toch het betere van het spel blijft houden. Stand na drie kwarten: 66-52.

Een 0-7 run brengt BC Kalev terug in de wedstrijd. Na twee minuten in het laatste kwart is de stand 66-59 en pakt coach Braal de time-out. De 0-7 run wordt uitgebouwd naar een 0-13 run en de stand is ineens 66-65. Halfweg het kwart is de stand 68-67 en slaan de stoppen door bij BC Kalev. Eerst krijgt Kovliar een persoonlijke en diskwalificerende fout; meteen daarna loopt Konontsuk tegen een technische fout aan. Webster en Price benutten de vrije worpen en brengen de stand op 71-67. Een steal van Webster zorgt voor een onsportieve fout voor Wade-Chatman en de twee rake vrije worpen van Webster betekenen 76-70. Wie anders dan Webster sluit deze avond af. Met 10 punten in de laatste minuten van de wedstrijd brengt hij zijn totaal op 34 deze avond en zo kan Heroes Den Bosch de eerste overwinning bijschrijven in de Round of 16 van de FIBA Europe Cup. Eindstand: 86-72.