Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

De eerste home game in de Elite Gold is geƫindigd in een klinkende overwinning voor Heroes Den Bosch. Via de kwartstanden 24-20, 30-24, 24-22 en 17-15 werd het uiteindelijk 95-81 voor de thuisploeg. Uitblinkers aan de kant van Heroes Den Bosch waren deze avond Maxhuni met 22 punten, Price met 20 punten en Carlson met 18 punten.

Price opent met een driepunter, maar Antwerp Giants antwoordt meteen met drie driepunters op rij, zodat het na een kleine minuut 3-9 staat. Antwerp Giants heeft even het momentum en na drie minuten is de stand 5-11. Driepunters van Price en Carlson brengen beide ploegen halfweg het kwart weer in evenwicht, 11-11. Heroes en Giants ontlopen elkaar niet al te veel en via 16-13 wordt het 21-20 voor Heroes Den Bosch. Met nog 0,8 seconden op de klok schiet Lautier-Ogunleye een driepunter raak en zo kan Heroes Den Bosch met een 24-20 stand aan het tweede kwart beginnen.

Het begin van dat tweede kwart is voor Lautier-Ogunleye. Met zeven punten zorgt hij ervoor dat Antwerp Giants al snel naar een time-out moet grijpen. De stand is dan 31-20. Meteen daarna is er een technische fout voor coach Smout van Antwerp Giants. Heroes Den Bosch loopt uit naar een 33-25 voorsprong. Even later is daar de tweede technische fout voor Antwerp Giants, ditmaal voor Rogiers. De bezoekers kruipen daarna steeds dichterbij en komen via 38-33 op 40-39. Aanjager aan de kant van Antwerp is Fridriksson, die met acht punten op rij ervoor zorgt dat de gasten weer terug in de wedstrijd komen. Het slotakkoord in deze eerste helft is dan toch voor Heroes Den Bosch dat met een 54-44 tussenstand aan de thee kan.

Meteen na rust loopt Heroes Den Bosch weg van Antwerp Giants. Via scores van Price en Mounce wordt het 62-47 en als even later een voorsprong van achttien punten wordt behaald, grijpt Antwerp Giants naar de time-out, 67-49. Bij het ingaan van de time-out loopt Antwerp Giants tegen de derde technische fout op. Ditmaal is het Brown die de eer heeft. Toch geeft Giants zich nog niet gewonnen en wederom onder aanvoering van Fridriksson komt de ploeg weer iets beter in de wedstrijd. Het verschil na drie kwarten is twaalf punten in het voordeel van Heroes Den Bosch, 78-66.

De scores in het begin van het laatste kwart zijn duur. In tegenstelling tot de persoonlijke fouten. Antwerp Giants staat weer redelijk snel op vijf teamfouten. Halverwege het kwart is het verschil veertien punten en met nog 3.39 op de klok is de stand 88-73. Antwerp Giants haakt toch weer aan en brengt het verschil terug naar elf, 88-77. Veel verder laat Heroes Den Bosch het niet komen en met 95-81 is de eerste overwinning in de Elite Gold een feit.