Tickets Seizoenkaarten Webshop

Heroes Den Bosch is van de nul af na een zwaarbevochten uitoverwinning tegen Union Mons-Hainaut. Mede dankzij een ijzersterk begin wint het team van coach Erik Braal zijn eerste wedstrijd van het seizoen in Bergen. Eindstand: 78-84.

Heroes begint sterk en slaat in het eerste kwart direct een gat. Dankzij scherp schotwerk en solide verdediging eindigt de eerste periode in een comfortabele 16-29 voorsprong.

In het tweede kwart herpakt de thuisploeg zich en verkleint de achterstand. Union Mons-Hainaut wint dit kwart met 23-15, waardoor de ruststand (39-44) nog altijd in het voordeel van Heroes is.

Na rust blijft het duel spannend. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, en hoewel Mons-Hainaut het derde kwart nipt naar zich toe trekt (26-23), behoudt Heroes nog altijd een kleine voorsprong (65-67) door een buzzer beater van Luuk van Bree.

In de slotfase blijven de Bosschenaren kalm onder druk. Hun defensieve intensiteit en belangrijke scores in de laatste minuten zorgen ervoor dat de voorsprong standhoudt. Ondanks de druk van Mons-Hainaut, wint Heroes het laatste kwart met 13-17 en trekt de wedstrijd naar zich toe met een eindstand van 78-84.

Topscorer aan de kant van Heroes was Le'Tre Darthard met 22 punten, daarnaast pakte hij ook nog 9 rebounds. Bij de thuisploeg was James Moors goed voor 15 punten.