Door: Rob de Keijzer

Zonder de (reeds bekende) geblesseerde Boy van Vliet en Lagio Grantsaan, maar ook zonder Austin Price (uit voorzorg aan de kant ivm rugblessure) wist Heroes Den Bosch op zondagmiddag een 62-79 overwinning te behalen op Den Helder Suns. Chris-Ebou Ndow scoorde 18 punten en kwam tot 9 rebounds, Donte Thomas was goed voor 15 punten en 8 rebounds. Keime Helfrich en Jito Kok kwamen ook in de dubbele cijfers met 12 en 10 punten.

Thomas en Ndow zetten Heroes Den Bosch snel op een 0-8 voorsprong. Den Helder komt daarna wat beter in de wedstrijd en komt terug tot drie punten achterstand, 7-10. De score blijft laag dit kwart en via Verners Kohs, Ndow en Kok is de stand na het eerste kwart 7-16.

Vele missers in het begin van het tweede kwart doen de score ook geen goed. Na twee minuten valt er nog geen score te noteren en pakt head coach Erik Braal de time-out. De voorsprong van Heroes Den Bosch komt daarna op 12 punten na een and-1 van Kohs en dat verschil zal zo in de rest van het kwart blijven bestaan waardoor de ruststand 20-32 wordt. Ndow staat dan op 9 punten en 6 rebounds, Donte Thomas tekent voor 7 punten.

De eerste 5 punten in het derde kwart zijn voor Heroes Den Bosch. De 7 daaropvolgende gaan naar Den Helder Suns wat de stand op 27-37 brengt. Den Helder blijft dan goed in de wedstrijd en komt met nog vier en een halve minuut te spelen op 36-43. Via Sam van Oostrum komt de thuisploeg dan op 40-43 maar door onder meer Thomas en Kobe Webster is de marge bij het ingaan van het laatste kwart toch weer 9 punten, 42-51.

Met 20-28 gaat het laatste kwart naar Heroes Den Bosch. Het is ook meteen het kwart met de hoogste score in deze wedstrijd. Heroes Den Bosch begint met een 0-8 run en komt op een 42-59 voorsprong. Van Oostrum blijft aan de kant van de Heldernaren de meest scorende speler en hij weet ook in dit laatste kwart het netje goed te vinden. Jito Kok komt voor Heroes Den Bosch een paar keer door met een goede dunk, Ndow en Helfrich schieten hun driepunters raak en via 62-75 wordt het uiteindelijk 62-79 en is de 12e overwinning op 12 wedstrijden in de BNXT League een feit voor Heroes Den Bosch.