Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Heroes Den Bosch contracteert point-guard Austin Luke!

De laatste keer dat Austin Luke in de Maaspoort speelde, scoorde hij 31 punten en strooide hij daarbovenop met 9 assists. In het ‘verkeerde’ shirt weliswaar, want de 27-jarige spelverdeler speelde in het Donar-blauw. Daar komt dit seizoen verandering in, want de 1,91m grote Texaan tekent als eerste nieuwe signing deze zomer een éénjarig contract bij de 17-voudig landskampioen uit Den Bosch.

Luke komt over van Helios Suns uit Slovenië, waarmee hij de finale van de play-offs haalde en in de ABA2-League speelde. Zijn stats waren ook daar prima: gemiddeld bijna 12 punten en 8 assists per wedstrijd. Voordat hij uitkwam in de Sloveense competitie, deed Luke ervaring op in de BNXT League bij Yoast United (waar hij met 9 assists per wedstrijd de nummer 1 van de competitie was) en zoals gezegd bij Donar Groningen. Op maandag 21 augustus zal hij voor het eerst in het Heroes-rood gehuld zijn, wanneer het team van head coach Erik Braal de teamtrainingen in de Maaspoort opstart.

Technisch manager Roel van de Graaf is vanzelfsprekend blij met de komst van de pointguard: “Een van de doelstellingen deze zomer is het rekruteren van sterke karakters. We hebben persoonlijkheid en ‘over my dead body’-mentaliteit nodig om zowel in Europees als in BNXT-verband een stap vooruit te zetten. Austin voldoet aan dat profiel en heeft bewezen een leider te zijn binnen de teams waarin hij speelde”. Erik Braal voegt toe: “We hebben in het verleden regelmatig ‘last’ van hem gehad, omdat Austin een enorme competitor en winner is. Hij gaat ons daarom helpen de topsportcultuur verder uit te rollen binnen onze organisatie. We hebben de afgelopen twee weken urenlang over basketball, mijn visie, zijn rol, het team en de ambities van Heroes Den Bosch gesproken, waardoor we er van beide kanten van overtuigd zijn dat dit een ontzettend mooie match is!”

De floorleader zelf is evenzo enthousiast over zijn overstap: “I couldn’t be more excited about joining Heroes for the upcoming season. Such a well-run organization with great history and great fans. The Maaspoort has always been one of my favorite atmospheres to play in. After a few conversations with coach Braal, I knew it would be a great fit, so I can’t wait to get to Den Bosch, meet everybody, work to get better every day and help our team win as many games and prizes as possible!”

Welcome S2324 Austin Luke

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted