Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Amerikaanse Irakees tekent een 1-jarig contract

Heroes Den Bosch heeft zich versterkt met Demario Mayfield (1.96m). De 29-jarige small-forward komt over van Al-Nift (Irak) en tekent een contract dat hem voor één jaar aan de club verbindt. Voorheen kwam de Amerikaanse Irakees uit voor de universiteiten van Georgia, Charlotte en Angelo State en floreerde hij bij Sigal Prishtina (Kosovo) en Uhud Medina (Saudi Arabië). Na de zomerbreak sluit Mayfield aan bij Heroes’ topteam onder leiding van hoofdcoach Jean-Marc Jaumin.

Technisch manager Roel van de Graaf legt de keuze voor Mayfield uit: “Demario past exact in het profiel waar wij naar zochten. Hij is een multifunctionele forward met guard skills en een opvallend sterke defence. Zijn carrière kende een opvallend verloop met onder andere een avontuur in Irak, waar hij werd benaderd om voor het nationale team te gaan spelen. Hij heeft zich hierdoor op internationaal niveau kunnen bewijzen. De overstap naar Den Bosch is een bewuste keuze. Zijn vrouw en zoon komen ook naar Nederland en dat is de eerste keer na periodes in Irak en Kosovo. Met de komst van Demario is het team voor komend seizoen op één speler na rond.”

Mayfield spreekt enthousiast over zijn komst naar Den Bosch: “Ik ben waanzinnig blij dat mijn overstap naar Heroes rond is. Ik ben al vijf jaar prof buiten Amerika, kwam uit voor Irak in de Asia Cup en heb verder met name in Oost-Europa gespeeld, onder andere in de FIBA Europe Cup. Het lijkt me ontzettend leuk om nu eens in West-Europa aan de slag te gaan. Ik kijk enorm uit naar de eerste training en gesprekken met mijn nieuwe teamgenoten en coaches. Mijn vrouw en kinderen kunnen daarnaast niet ophouden met praten over het avontuur dat we samen aangaan in Den Bosch. Laat het maar snel 16 augustus zijn. Let’s go, Heroes!”

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted