Tickets / Seizoenkaarten Webshop
Heroes Den Bosch en maatschappelijk wijkpartners gaan van start met het Bossche Buurt Basketball

In samenwerking met BrabantWonen, Zayaz en Van Wijnen laat de club Bossche jeugd samen bewegen.

Vanmiddag klinkt het startschot van de tour die coaches en spelers van Heroes maken door de wijken van Den Bosch. Op locatie zullen zij om de week een basketball clinic geven aan de Bossche jeugd. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen in beweging zijn en dan natuurlijk het liefst samen en in de buitenlucht”, zo vertelt clubeigenaar Bob van Oosterhout. “Ik ben dan ook bijzonder trots op dit prachtige initiatief dat tevens een uitgelezen moment is om een nieuwe generatie kennis te laten maken met de prachtige sport basketball.”

Arno van den Thillart, regiodirecteur Zuid Nederland bij Van Wijnen, over de samenwerking: “We brengen onze lokale en maatschappelijke betrokkenheid als Van Wijnen graag concreet tot uiting, door elkaar daar te helpen waar we kunnen. Onze samenwerking met Heroes Den Bosch om zowel jongeren als ouderen in beweging te brengen is hier een treffend én actueel voorbeeld van. We voegen iets toe aan de wijken waar we normaliter werken aan wijkgerichte aanpak om de woon- en leefomgeving te vergroten en te verduurzamen. Alleen een gezonde en duurzame woning maken of een leefbare wijk is niet voldoende. We dragen lokaal bij aan de vitaliteit en de saamhorigheid in de wijk. Zo bouwen we samen met onze partners aan ruimte voor een beter leven.”

Ook Mohamed Acharki, bestuurder van woningcorporatie Zayaz, is enthousiast over het maatschappelijke project: “We willen mensen graag mee laten doen aan de samenleving. Dat doen we niet alleen via goede woningen, maar ook via aantrekkelijke en vitale wijken. Sporten is een mooi voorbeeld om mensen mee te kunnen laten doen. Dit geldt zeker voor de jeugd; zij zijn toch de toekomst. Bovendien biedt het uitgebreide programma kansen voor alle buurtbewoners om meer te leren over leiderschap, samenwerking en gezondheid. We zijn blij met deze samenwerking!”

Tot slot is Rob Bogaarts, directeur BrabantWonen, eveneens zeer content met de samenwerking: “BrabantWonen werkt aan leefbare buurten. Dat doen we met het op peil houden van onze woningen, van de woonomgeving maar ook via allerlei activiteiten. Het liefst doen we dat vanuit de wens van onze huurders zelf. Om dat vorm te kunnen geven, hebben we een eigen ‘Buurtfonds’ opgericht. Bewoners kunnen zélf een aanvraag doen voor een bijdrage uit dat fonds. Cultuur, duurzaamheid en sport zijn de belangrijkste thema’s. Samenwerken met Heroes Den Bosch biedt ons de kans om goede dingen op het gebied van leefbaarheid en gezondheid te doen in de buurten van ’s-Hertogenbosch. Op deze manier hopen we al dribbelend met Zayaz en Van Wijnen regelmatig te ‘dunken’ of een ‘driepunter’ te scoren!”

In verband met het coronavirus vinden de eerste drie clinics van het Bossche Buurt Basketball plaats bij de outdoor courts van sporthal de Maaspoort. Op deze manier kan de RIVM regelgeving beter gecontroleerd worden.

20200617 Bossche Buurt Basketball Logo v4

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted