Heroes Den Bosch en Paul Meijering Stainless Steel gaan voor gelijke kansen

27 jan. 2021

RVS-specialist uit Zaltbommel wordt 'Official equality partner' van de club

Gelijke kansen voor iedereen. Dat staat centraal in het bijzondere partnership dat Heroes Den Bosch en Paul Meijering vandaag aangaan. Beide partijen zien dat er heden ten dage, ondanks het feit dat er steeds meer bewegingen zijn die daartegen ageren, nog altijd (te)veel discriminatie plaats vindt.. Niet alleen op basis van afkomst, maar ook op basis van bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, religie of sexuele geaardheid. Via basketball, dé multiculturele sport pur sang, als middel, streven Paul Meijering en Heroes Den Bosch ernaar bij te dragen aan de ontwikkeling van een moderne maatschappij, waarin gelijke kansen voor iedereen geen uitzondering, maar regel zijn. Bijzonder aspect aan de samenwerking is dat TV-persoonlijkheid Humberto Tan de gestelde doelen als ambassadeur ondersteunt.

De eerste ideeën om de gestelde doelen te bereiken (clinics met spelers van Heroes, inspiratiesessies met grote namen binnen de sport, andere maatschappelijke initiatieven met basketball als katalysator gericht op gelijkheid ) zijn in ontwikkeling, maar de samenwerking gaat van start met de FIBA Europe Cup. Paul Meijering Stainless Steel treedt behalve Official equality partner namelijk ook op als official FIBA Europe Cup partner van Heroes Den Bosch; een prachtige tip-off van de samenwerking! Deze week is de Maaspoort decor van de poulefase (groep A en F) van het Europese clubtoernooi en met de steun van Paul Meijering en andere partners heeft de club een strakke organisatie kunnen neerzetten.

Clubeigenaar Bob van Oosterhout is enorm enthousiast over de bijzondere samenwerking die met Paul Meijering wordt aangegaan: “Een partnership in deze vorm is vrij uniek binnen de Nederlandse sport! Ik voer al enige tijd gesprekken met Paul (Meijering, red.) en wat al snel duidelijk werd, is dat deze ondernemer niet zomaar in de traditionele zin iets wil doen voor het Bossche basketball, maar écht een hoger doel voor ogen heeft. Wij als club kunnen ons in alle opzichten vinden in deze missie en zijn bovendien van mening dat wij een significante bijdrage kunnen leveren aan het behalen hiervan.” Met een knipoog sluit Van Oosterhout af: “Het is niet voor niets dat wij zaterdag Florian Rijkers, een jongen van pas 15 jaar, lieten debuteren. Van discriminatie op basis van leeftijd is bij ons dus geen sprake.”

Paul Meijering zelf vult kort maar krachtig aan: "Coming together is a beginning, keeping together is progress, working together is success"

20210122 20210122 Robert Verboon 9853

Laatste nieuwsberichten

Heroes x XPRNCS
07 dec. 2022

XPRNCS.com en Heroes Den Bosch gaan de samenwerking aan

20221206 20221206 Heroes Den Bosch BC Apollo BNXT League371250506
07 dec. 2022

Winst vs. Apollo Amsterdam in beeld

Heroes Vs Apollo
06 dec. 2022

Heroes wint ook negende duel in BNXT League