Door: Rob de Keijzer | Foto: FIBA.Basketball

In een enerverende wedstrijd heeft Heroes Den Bosch toch het onderspit moeten delven tegen KB Peja. Twee kwarten kon de ploeg van Erik Braal prima mee, maar na de rust was de ploeg geen schim meer van de ploeg voor rust. Met 99-84 leed Heroes Den Bosch de tweede nederlaag in de FIBA Europe Cup.

Austin Price en Lee Moore zetten Heroes Den Bosch snel op een 0-5 voorsprong, maar de thuisploeg komt even zo snel langszij voor de 5-5. Moore zet de Bosschenaren met een and-1 wederom op voorsprong, 7-8 en even later tekenen Roberts Stumbris en DJ Fenner voor hun eerste score deze avond. 9-13 en time out voor KB Peja. Het is dan Price die de marge met zijn driepunter op 7 punten brengt, 9-16. Er zijn dan vijf minuten gespeeld en Heroes Den Bosch is vooralsnog de betere van de twee ploegen. De thuisploeg komt op een 15-20 stand waarna het Jito Kok is die Heroes Den Bosch op 15-22 zet. Toch kruipt de thuisploeg weer dichterbij en mede door een score van Callakaj gaat de laatste minuut in met een 21-24 stand. Het kwart lijkt te eindigen met een 23-26 stand maar een noodschot van DJ Fenner in de laatste seconde zet de stand op 23-29.

Twee turnovers aan Bossche kant geven de thuisploeg de kans om terug te komen. Die kans laten ze niet liggen en binnen een minuut is de stand 28-29. Het is dan een tijdje rommelig aan beide kanten, de score komt op 31-32 en als Price weer terug in het veld is tekent hij meteen voor 31-35. Moore zet de marge op 6, 31-37 en er is weer een klein gaatje geslagen door de ploeg van Erik Braal. Met zijn elfde punt brengt Price Heroes Den Bosch naar 33-39 en gaan de laatste vier minuten van het kwart in.Het verschil blijft dan even groot en door driepunters van Fenner en van Vliet komt de stand op 40-46. Armstead weet dan voor de thuisploeg nog te scoren en ook Moore weet nog een score aan zijn totaal toe te voegen. Ruststand in Kosovo 42-48.

De eerste score in het derde kwart is voor de thuisploeg. Nadat Price al 2 driepuntspogingen ziet mislukken is het Chandler die het vizier wel op scherp heeft, 44-48. Calloway zet even later KB Peja op 47-48 en het verschil van 6 punten is teruggebracht tot een enkel puntje. Diezelfde Chandler zorgt even later voor de eerste voorsprong voor KB Peja, 49-48. Time out Erik Braal. De fanatieke aanhang gaat achter de ploeg staan en de score gaat naar 51-48. Stumbris weet de 9-0 run dan te stoppen met zijn driepunter en trekt de stand zo weer gelijk, 51-51. Aan de kant van Heroes Den Bosch lukt er dan even niet veel en de thuisploeg komt op 55-51. Het is wederom Stumbris die met zijn driepunter Den Bosch in de buurt houdt, 57-54, maar via vrije worpen van Chandler komt KB Peja op 59-54. KB Peja loopt dan uit naar 66-59 waarna Fenner met een driepunter iets terug kan doen, 66-62. Maar de thuisploeg kan met een voorsprong van 9 punten het laatste kwart beginnen, 73-64

Het verschil wordt dan 11 punten (75-64) maar twee rake driepunters van Price geven Heroes Den Bosch weer hoop op een goede uitslag, 75-70. Balverlies van Fenner en een gemist schot geven de thuisploeg twee scores en bij 79-70 kan Heroes Den Bosch wederom in de achtervolging. De gemoederen lopen wat op, KB Peja komt op 81-71 en Stumbris loopt tegen een technische fout op. Stand 84-71. Price begaat een fout op Chandler, maar die maakt op zijn beurt, in zijn val, een onsportieve fout op Price. Beide mogen twee keer naar de vrije worp lijn en halfweg het kwart is de stand 86-73. Via 89-76 wordt het dan 91-77 en met nog drie minuten op de klok wordt het een flinke klus voor Heroes Den Bosch om de overwinning nog mee te nemen. Dat komt er niet meer van en zo blijven de punten deze avond in Kosovo. Eindstand 99-84.

Voor Heroes Den Bosch tekende Austin Price voor 23 punten, Lee Moore kwam tot 19 punten,5 rebounds en 7 assists. KB Peja had in Jay Jay Chandler de topscorer van de avond met 30 punten, 9 rebounds en 8 assists. Jacob Calloway scoorde 21 punten.