Den Helder Suns heeft het Heroes Den Bosch niet makkelijk gemaakt. Het duel werd pas in de laatste minuten echt beslist, maar de mannen van Jean-Marc Jaumin konden uiteindelijk wel met een 66-79 overwinning de bus in stappen. Heroes Den Bosch speelde zonder Siyani Chambers en zag gaandeweg het duel ook nog Boy van Vliet uitvallen.

Verschil is klein
Heroes Den Bosch opende, zoals het de ploeg betaamt, solide. Via een dunk van Nathan Krill en een and-one van Thomas van der Mars nam de ploeg al snel afstand van Den Helder, 2-7. Het was alleen van korte duur, want via Thibault Vanderhaegen en Boy van de Vuurst de Vries werd de stand al snel 7-8. Heroes Den Bosch was goed bij de les en liep daarna weer uit naar 7-18. In de laatste minuten van het eerste kwart wist Den Helder toch weer dichterbij te komen en gingen beide ploegen met 19-24 het tweede kwart in.

Niet voor het oprapen
Den Helder Suns was in dat kwart de betere van de 2. Via een 10-5 tussensprint, was de stand na iets meer dan 5 minuten in evenwicht, 29-29. Vrije worpen van Henry Caruso en een score van Thomas van der Mars tilden Heroes Den Bosch naar 29-35, maar weer liet Den Helder Suns zien dat de punten niet voor het oprapen lagen deze avond. De ruststand van 35-36 bood voor beide ploegen nog kans op de overwinning.

Sensatie op de loer
Heroes Den Bosch pakte het derde kwart met 18-25 maar zag wel Boy van Vliet van het veld gaan met een blessure. Het was Vanderhaegen die de Suns op voorsprong schoot, 38-36, maar daarna was het Heroes Den Bosch dat via Caruso, Clarance en van der Mars uitliep naar een 42-46 voorsprong. Het verzet van Den Helder was nog lang niet gebroken en via de sterk spelende Miller en een driepunter van van de Vuurst de Vries werd het 51-48 en lag een sensatie op de loer. Nadat Nino Gorissen 3 vrije worpen mistte was het Heroes Den Bosch dat via een 2-11 run de voorsprong kon pakken, 53-61

Verschil in laatste minuten
Het vierde en laatste kwart was er ook niet een van hoogstaand basketball. Beide ploegen speelden wisselvallig en kwamen moeizaam tot scoren. Na twee opeenvolgende scores van Gorissen, 60-63, greep coach Jaumin in en riep hij zijn ploeg naar de kant voor een time-out. Heroes Den Bosch liep daarna naar 61-68 waarna ook Peter van Noord zijn ploeg via een time-out nog een keer toesprak. Miller scoorde met een driepunter de 64-70 en via van de Vuurst de Vries kwam de thuisploeg op 66-70. De wedstrijd was nog steeds niet gespeeld, maar in de laatste drie minuten pakte Heroes Den Bosch dan toch de winst in deze uitwedstrijd. Seger Bonifant van Stan van den Elzen tekenden voor 66-77 en via 1 op 2 vrije worpen van zowel Henry Caruso als Stefan Wessels werd het uiteindelijk 66-79.