Heroes Den Bosch legde de basis voor de overwinning tegen BAL in het eerste en tweede kwart (25-10 en 18-9). Na rust ging BAL beter spelen, maar het gemaakte verschil zou de ploeg van coach Varagic niet meer te boven komen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 84-61

Moeizaam begin

Heroes opende fel en na 4 minuten was het reeds 11-4. BAL scoorde alleen via Trey Burch-Manning en voor Heroes waren Elijah Wilson en Henry Caruso weer trefzeker. Na deze openingsfase ging het van beide kanten moeizamer met scoren. De intensiteit was er zeker, de afronding liet aan beide kanten wat te wensen over. 2 minuten lang kwam er geen score op het bord totdat Siyani Chambers zijn vizier weer op scherp had staan, 13-4. Wilson en Elijah Clarance gaven Heroes meer lucht, 17-4, waarna Stefan Wessels er 2 vrije worpen feilloos in gooide voor 19-4. Het verschil van 15 bleef staan tot het eind van dit kwart wat afgesloten werd met een mooie drive van Norbert Thelissen.

Vrije worpen

BAL kwam in het tweede kwart sterk terug. Via 26-10 werd het 26-17 door scores van Elay Wirjo, Nathillio Vrede en weer Burch-Manning. Laatstgenoemde viel halverwege het kwart uit met een blessure en werd een tijd lang aan de kant behandeld. Heroes was weer op tijd bij de les en liep via o.a. Caruso en Wilson uit naar 33-19. De twee minuten die daarop volgden bestonden uit louter vrije worpen voor Heroes. Krill gooide zijn eerste 2 mis, maar achtereenvolgens van der Mars, Clarance, Bonifant en weer Clarance scoorden de vrije worpen wel. Uiteindelijk was het Clarance die de ruststand op 43-19 bepaalde.

Teamfouten

Met Burch-Manning weer in de gelederen begon BAL aan het derde kwart met een driepunter van Simic. Burch-Manning liet meteen zien weer helemaal terug te zijn getuige zijn 2 driepunters even later in het kwart. Heroes stond toen al op een comfortabele 52-26 voorsprong en liep door een driepunter van Wilson verder uit naar 55-26. BAL stond toen al een tijdje met 5 teamfouten op het bord waardoor Chambers weer mocht aanleggen vanaf de vrije worp lijn. Vrede en Nossek deden wat terug voor BAL, maar Heroes gaf de Weertenaren geen kans om ook maar iets aan de achterstand te doen. Na 30 minuten was de stand dan ook 66-42 en konden beide ploegen zich opmaken voor het laatste bedrijf.

Einde wedstrijd

Bij BAL was het Wirjo die “hot” was, aan de kant van Heroes was het Wilson die weer feilloos het net wist te vinden in dit kwart. Hij bracht halverwege het kwart zijn totaal op 22 punten waaronder 3 driepunters en zou de wedstrijd afsluiten met 25 punten en 5 uit 9 driepunters. Van der Mars opende het kwart met zijn bekende hookschot, waarna Wirjo en Burch-Manning voor de bezoekers konden scoren. Van der Mars tekende voor 70-46 en weer waren het Wirjo en Burch-Manning, in dezelfde volgorde, die wat terug deden, 70-50. Van der Mars ging door met scoren, als ook Wirjo, maar het scenario werd deze keer onderbroken door 2 vrije worpen van Caruso. Wilson tekende met zijn 4e driepunter voor 77-54 en even later kon Roel van Overbeek via 3 vrije worpen zijn enige punten van deze avond bijschrijven, 77-57. De wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld en via Chambers (driepunter) en Vrede werd de eindstand bepaald op 84-61.

Aan de kant van Heroes Den Bosch waren double-doubles te noteren voor Chambers (14P en 10AS) en van der Mars (16P en 10REB). Topscorer deze avond was Wilson met 25 punten. Bij BAL liet Wirjo 19 punten noteren en Trey Burch-Manning 14.

Op 30 november neemt Heroes het op tegen Donar Groningen. Tickets voor die wedstrijd zijn hier te koop.