Heroes Den Bosch plaatst zich direct voor groepsfase van FIBA Europe Cup

11 aug. 2020

Heroes Den Bosch weet zich verzekerd van deelname aan de groepsfase van de FIBA Europe Cup. Dit nieuws werd vandaag bekendgemaakt door de FIBA. Op dinsdag 18 augustus wordt door loting bepaald welke drie tegenstanders Heroes Den Bosch treft. De Europese campagne van Heroes start op woensdag 14 oktober met een serie van zes wedstrijden. Vanuit de zeven poules plaatsen de groepswinnaar en de nummer twee zich voor de tweede groepsfase die begin december start. In het geval FIBA door COVID-19-maatregelen moet besluiten dat de Europe Cup niet kan starten, zal een alternatief competitieformat worden uitgewerkt met wedstrijden vanaf januari 2021.

“Toen ik een jaar geleden bij Heroes Den Bosch aantrad als head coach was het één van onze doelen om weer Europees basketbal te spelen in de Maaspoort. Ik ben dan ook enorm trots dat we aan dit mooie avontuur gaan deelnemen”, licht head coach Jean-Marc Jaumin toe. “Het zal overigens niet makkelijk worden. Er staan met o.a. Besiktas (Tur), Ironi Ness Ziona (Isr) en Reggiana (Ita) grote namen op de lotinglijst. Los van de minimaal 8 verliezende teams uit de voorronde van de Basketball Champions League, die ook nog worden toegevoegd aan de loting. De combinatie van onze nieuw aangetrokken spelers en de huidige kern maakt, dat ik ervan overtuigd ben dat de spelersgroep over genoeg ervaring beschikt het op te nemen tegen deze teams. Tot slot kijk ik er enorm naar uit om met alle fans en sponsors te genieten van een ouderwetse Europa Cup-sfeer in de Maaspoort.”

De kaartverkoop start zodra de definitieve speeldata bekend zijn. Zoals gebruikelijk kunnen seizoenkaarthouders met voorrang hun plek in de Maaspoort reserveren voor deze Europese duels. Uiteraard houden we rekening met de ontwikkelingen omtrent COVID19 en zullen we er alles aan doen om fans en partners dit Europese feestje onder welke omstandigheden dan ook te kunnen laten beleven.

Het is twee jaar geleden dat de club in actie kwam in de FIBA Europe Cup. Toen bereikte Heroes de groepsfase ten koste van Balkan BC uit Bulgarije en namen ze het op tegen teams uit Saratov (Rus), Ness Ziona (Isr) en Pardubice (Tsj).

20181003 20181003 Robert Verboon 2380

Laatste nieuwsberichten

20200920 20200920 Robert Verboon 2516
21 sep. 2020

Mooiste foto's home game vs. Leuven Bears

Henk Pieterse
21 sep. 2020

Pest Mij Maar! – Sport als middel in de strijd tegen pesten

Biruta
18 sep. 2020

Heroes Den Bosch handelt snel en tekent Gilvydas Biruta