Door: Rob de Keijzer | Foto: Christian Aarts

Heroes Den Bosch had deze avond geen enkele moeite om de gasten uit Leiden aan de kant te zetten. Na een sterk openingskwart (25-4) was het verschil reeds gemaakt en kon de thuisploeg de wedstrijd makkelijk uitspelen. De 78-54 eindstand kwam mede tot stand door de topscorer van deze avond Austin Price. Hij kwam tot 23 punten en wist maar liefst 7 driepunters te verzilveren. Thomas van der Mars plukte 15 rebounds onder de borden weg.

DJ Fenner en Price openen met driepunters en via Van der Mars komt de thuisploeg binnen een minuut spelen op een 8-0 voorsprong. Twee minuten staan beide ploegen droog, maar als Lee Moore dan de score op 10-0 zet is daar de time-out voor ZZ Leiden. Ook ZZ Leiden komt even later, door 2 vrije worpen van Gross, aan de eerste punten, maar de and-one van Fenner en score van Price geeft Heroes Den Bosch daarna een marge van 14 punten, 16-2. De eerste veldscore voor ZZ Leiden komt na 8,5 minuut op naam van Schaftenaar. Heroes Den Bosch leidt dan al comfortabel met 20-4 en zal het kwart afsluiten met een 25-4 voorsprong.

Helfrich begint het tweede kwart met een loepzuivere driepunter. Een paar minuten later herhaald hij dat en met de 6e driepunter van deze avond komt de stand op 31-8. ZZ Leiden komt toch wat beter in het spel, maar de thuisploeg geeft nog steeds niet veel ruimte weg om de marge te laten verkleinen. De stand, met nog 3,5 minuten op de klok is 40-16. Helfrich staat dan al op 11 punten en de thuisploeg kan de kleedkamers opzoeken bij een 43-21 stand.

In tegenstelling tot de eerdere kwarten is het nu ZZ Leiden dat de eerste score kan laten aantekenen. Verder dan 3 scores in de eerste 5 minuten komt de ploeg niet, zodat Heroes Den Bosch, via de 10e driepunter en de 5e van Price,de stand op 56-27 kan zetten. De 6e en 7e van Price volgen meteen daarna en zo komt de stand op 64-30 met nog een minuut te spelen. ZZ Leiden zet een 0-7 runnetje neer zodat de stand op 64-37 komt.

In het laatste kwart is de intensiteit bij beide ploegen iets minder dan in de eerste drie. Halfweg het kwart is de stand 69-42 en kabbelt de wedstrijd naar het einde. Hidde Schottert laat dan met een driepunter zijn eerste punten noteren in de hoofdmacht en ook Thijs Beens is nog tussen de lijnen gekomen. Met 14-17 gaat het laatste kwart dan naar ZZ Leiden wat de eindstand op 78-54 brengt.