Heroes Den Bosch pakte in Leeuwarden overtuigend de eerste winst van het seizoen. In het Kalverdijkje werd in het 4e kwart de wedstrijd pas definitief beslist, 60-85. Topscorer aan Bossche zijde was Elijah Wilson met 17 punten, gevolgd door Henry Caruso met 14. Seger Bonifant en Thomas van der Mars eindigden met 10 punten en laatstgenoemde scoorde zijn eerste double-double in de DBL door ook nog 10 rebounds weg te plukken.

Probleemloze start

Jean Marc Jaumin startte de competitie met Siyani Chambers, Stefan Wessels, Henry Caruso, Elijah Wilson en Nathan Krill. Nadat Aris de score had geopend met 2 rake vrije worpen (Chambers ging na 11 seconden al in de fout op een driepuntspoging van Miklauskas) was het Krill die eigenhandig de score naar 2-5 tilde. Heroes Den Bosch kwam dit kwart niet echt in de problemen, al waren Osaikhwuwuomwan en Idowa voor Aris redelijk op dreef. Caruso en de sterk spelende Wilson hielden de voorsprong voor Heroes Den Bosch intact en het was Bonifant die met een driepunter de kwart stand op 14-23 bepaalde.

Sterke verdediging Aris

Het tweede kwart was met 17-22 ook voor Heroes Den Bosch. Aris begon verdedigend heel sterk, wat tot 2x toe leidde tot een shot clock violation voor Heroes Den Bosch. De ploeg liet zich daardoor niet uit het veld slaan en breidde, via van der Mars en Wilson de voorsprong uit naar 12 punten, 19-31. Aris, in de naam van Idowu, wist niet van opgeven en toen even later Osaikhwuwuomwan er 2 driepunters ingooide, was het verschil ineens teruggebracht naar 7 punten. Het slotakkoord was weer voor Heroes Den Bosch dat met een marge van 14 punten de rust in kon gaan.

In evenwicht

Na de rust was Aris goed bij de les. Weer was het Osaikhwuwuomwan die zijn team bij de hand pakte. Met een 10-2 run herstelde Aris de achterstand van 14 tot 6 punten en kon Heroes Den Bosch weer opnieuw gaan bouwen aan een voorsprong. Terwijl Idowu al zijn 16e punt scoorde voor de gastheren waren het van der Mars en Caruso die Heroes Den Bosch in de race hielden. Het bleef in het 3e kwart moeizaam gaan voor de Bosschenaren, maar uiteindelijk was er met de kwart stand van 17-17 geen averij opgelopen.

Finish strong
Het laatste kwart was duidelijk dat de ervaring bij Heroes Den Bosch de doorslag zou gaan geven. Via 48-66 liep Heroes Den Bosch halfweg het laatste kwart uit naar een 50-74 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. Aris geloofde het verder wel en liet de jeugd de wedstrijd uitspelen. Bij Heroes Den Bosch kregen van den Elzen en Thelissen, net als in het 1ste kwart, ook weer de broodnodige minuten speeltijd. Bij 55-80 werd de grootste voorsprong bereikt en dit zou de ploeg vasthouden tot het eindsignaal.

Home opener

Aanstaande donderdag is de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is van Den Helder Suns, dat zondag lang in het spoor kon blijven van Landstede Hammers maar uiteindelijk met 78-92 het hoofd moest buigen. De ingrediƫnten voor een mooie wedstrijd zijn dus aanwezig! Tickets zijn hier verkrijgbaar. Aanvang wedstrijd in de Maaspoort op 3 oktober is 20.00 uur.