Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Power-forward vervangt de geblesseerde Morgan Stilma

Heroes Den Bosch neemt Alan Herndon (26) over van PAOK Saloniki. De Amerikaanse power-forward kwam na een coachwissel niet meer voor in de plannen van de Griekse subtopper en tekent nu tot het einde van het seizoen in Den Bosch. Twee seizoenen geleden maakte Herndon (2.06 m) als eerstejaars prof vanuit de University of Wyoming zijn debuut in Europa bij Sakarya in de Turkse topdivisie. Afgelopen seizoen speelde hij in de G League voor Canton Charge. Bij Heroes vervangt Herndon de geblesseerde Morgan Stilma.

“Na het wegvallen van Morgan was de spoeling op de 4 en 5 positie erg dun, dus dat er op korte termijn een vervanger moest komen was wel duidelijk”, vertelt Technisch manager Roel van de Graaf. Hij vervolgt: “Ik ben blij dat we met Alan snel hebben kunnen handelen en een kwalitatief zeer goede vervanger in huis hebben kunnen halen. Dit na intensief contact met oud-speler en coach van de club Sam Jones, die nu werkzaam is voor Cleveland Cavaliers en diens G League team Canton Charge, waar Alan voor speelde. Herndon past goed in de spelsystemen van head coach Jean-Marc Jaumin en heeft ervaring opgedaan in Europa. Met zijn 2.06 meter is hij mobiel en kan hij goed uit de voeten buiten de driepuntslijn en in de bucket.”

Herndon kijkt uit naar zijn dienstverband in Den Bosch: “Ik ben blij dat Heroes mij de mogelijkheid biedt om weer aan spelen toe te komen. Deze kans kwam voor mij op het ideale moment en ik heb dan ook niet lang hoeven nadenken. Ik hoop snel bij het team aan te kunnen sluiten om me met hen voor te bereiden op de herstart van de competitie en natuurlijk de poulefase van de FIBA Europe Cup.”

Alan Herndon Power forward TW

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted