Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Heroes Den Bosch versterkt zich met Luuk van Bree

De Bossche topbasketballclub heeft zich voor de komende twee seizoenen verzekerd van de diensten van international Luuk van Bree. De 28-jarige Helmonder speelde de afgelopen 4 seizoenen voor ZZ Leiden, waarmee hij zeer succesvol was en ook regelmatig in finales de degens kruiste met de Bosschenaren.

Coach Erik Braal ziet de 2.03m lange forward als een ‘grote signing’, die de nodige impact gaat hebben op het nieuw te bouwen team: ‘Luuk brengt ‘winning experience’ en leiderschap naar de Maaspoort. Is qua leeftijd op zijn top en gaat de spelers om zich heen per definitie beter maken. Het is top dat we hem naar Den Bosch hebben weten te halen en ik kijk er enorm naar uit met hem te gaan samenwerken!’, aldus Braal.

Voor Luuk van Bree voelt deze carrièrestap een beetje als ‘thuiskomen’: ‘Ik ben een Brabander, heb in Helmond en Deurne gespeeld, waarna ik de overstap maakte naar de jeugdopleiding van EiffelTowers. Kortom: de Maaspoort heeft niet zoveel geheimen voor mij en voelt vertrouwd. Ik heb een ongelofelijk mooie en succesvolle tijd gehad in Leiden, maar merkte toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Ik kan dan ook niet wachten vanaf 1 augustus mee te bouwen aan de ambities van Heroes én ook onderdeel te worden van de rijke geschiedenis van deze mooie club!’

De technische staf van de club bouwt momenteel aan de Nederlandse basis/kern van het team, waaromtrent de komende weken meer nieuws zal volgen. Ook zal er binnenkort een eerste ‘Heroes Talk’-uitzending online komen met coach Erik Braal, die een tussentijdse update geeft van alle ontwikkelingen én vragen van fans beantwoordt over de club, het team, het afgelopen en komende seizoen.

LVB 2026

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted