Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Succesvolle trainer tekent tweejarig contract bij de club

Erik Braal is de nieuwe head coach van Heroes Den Bosch. De geboren Dordtenaar heeft overeenstemming bereikt met de club over een contract voor twee seizoenen. Braal begon als coach in Rotterdam en was vervolgens eindverantwoordelijk bij West-Brabant Giants, Aris Leeuwarden, Oberwart Gunners (Oos) en Donar. Bij deze clubs werd hij vier keer uitgeroepen tot DBL Coach of the Year en werd hij tevens eenmaal tot beste coach van de FIBA Europe Cup gekozen.

Braal was Heroes’ topkandidaat voor de vacature van head coach. Dat de kogel nu door de kerk is, stemt Technisch manager Roel van de Graaf dan ook uiterst tevreden: “Ik ben blij dat het allemaal rond is. Erik is een topcoach en wij denken dat hij de juiste man op de juiste plek is om de volgende sportieve stap te zetten met Heroes Den Bosch. Ik kijk ernaar uit om de komende weken met Erik een sterk team samen te stellen, dat strijdt om de prijzen in de nationale competitie en nieuwe BNXT League en dat competitief is op Europees niveau.”

Trots licht Braal zijn keuze voor Heroes Den Bosch toe: “Het is een bewuste keuze. Na een jaar niet gecoacht te hebben, heb ik ontzettend veel zin weer aan de slag te gaan bij een topclub en dan met name om weer dagelijks te werken met een groep en met spelers individueel. Ik hoop de komende seizoenen verder te bouwen aan het sportieve fundament van de club en de ingeslagen weg door te zetten, namelijk het halen van finales. Ik kijk enorm uit naar mijn dienstverband hier in Den Bosch.”

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted