Mede door een sterk eerste en laatste kwart pakte Heroes Den Bosch de 65-59 thuisoverwinning op Donar Groningen. Elijah Wilson was topscorer met 16 punten, gevolgd door Chambers met 11.

Het spel is begonnen!
Heroes Den Bosch opende met een driepunter van Elijah Wilson en liep via 2 vrije worpen van Henry Caruso meteen door naar een 5-0 voorsprong. Donar deed wat terug via Thomas Koenis, maar het was Heroes Den Bosch dat dit eerste kwart heer en meester was. Siyani Chambers en Caruso zorgden voor een 9-2 voorsprong en weer was het Koenis die voor Donar de ring kon vinden. Het gaf Donar wat meer vertrouwen en de ploeg van Erik Braal kwam terug tot 2 punten, 9-7. Met 7 punten op rij zorgde Heroes Den Bosch weer voor een mooi gaatje, 16-7. Uiteindelijk stokte de teller voor beide ploegen na het eerste kwart op 20-10.

Donar vecht terug
Het tweede kwart begon zoals het eerste, met een verre driepunter van Wilson, 23-12. Donar kwam beter in de wedstrijd en pakte dit kwart dan ook met 18-21. Met name Dante Thomas had het vizier op scherp en bij Heroes Den Bosch was het Chambers die de kar trok dit kwart. Heroes Den Bosch liep in het begin nog uit naar 25-14, maar beetje bij beetje sprokkelde Donar de punten bij elkaar om halverwege het kwart op 28-24 te komen via Carrington Love. Jean-Marc Jaumin pakte de time-out, waarna zowel Wilson als Caruso vrije worpen misten. Het gaatje bleef derhalve klein, maar door sterk spel van Chambers en Stefan Wessels kon Heroes toch weer iets weglopen bij Donar, 33-26. Dat verschil van 7 bleef staan tot de rust, waardoor beide ploegen de kleedkamer opzochten met een 38-31 ruststand.

Knokken
Een lage score in het derde kwart, maar met 12-15 knabbelde Donar toch weer wat van de achterstand weg die het in het eerste kwart had opgelopen. Een 0-6 run betekende al meteen een 38-37 stand, maar Heroes Den Bosch bleef toch de rest van dit kwart aan de goede kant van de score. Het moest er hard voor knokken, maar dat gold ook voor Donar om in het spoor te blijven van Heroes Den Bosch. Halfweg het kwart scoorde Wessels de 42-39 en was het Braal die de time-out pakte. Seger Bonifant zette Heroes Den Bosch daarna op 44-39, waarna Hammink met 3 uit 4 vrije worpen Donar op 44-42 zette. Heroes Den Bosch bleef knokken en het lukte Donar maar niet om echt langszij te komen. Uiteindelijk was het Wilson, topscorer deze avond aan de kant van Heroes Den Bosch, die de stand na 30 minuten op 50-46 bepaalde.

Einde wedstrijd
Met Stan van den Elzen en Boy van Vliet vooropgaand in de strijd was het Heroes Den Bosch dat in het begin van het 4e kwart een ijzersterke 12-0 run neerzette. Het was Wilson die het kwart opende met 2 rake vrije worpen, waarna Nathan Krill een onsportieve fout maakte. De twee vrije worpen werden gemist door Hammink en vanaf dat moment was Donar het even helemaal kwijt. Onder aanvoering van Van den Elzen en van Vliet, die elkaar blindelings wisten te vinden, liep Heroes Den Bosch uit naar een 62-46 voorsprong. Pas na een kleine 7 minuten wist Donar pas voor het eerst het net te vinden in het 4e kwart. Van den Elzen was toen al onder luid applaus naar de kant gegaan en Jaumin vond het nodig om na die score van Hammink even zijn manschappen toe te spreken. Een floater van Van Vliet zette Heroes Den Bosch op 64-48, daarna zakte het tempo ietwat in bij de thuisploeg. Met nog iets meer dan 2 minuten op de klok rook Donar toch nog bloed en kwam het via Hammink, Mccarthy en Love op 64-54. Jaumin pakte weer een time-out en even daarna benutte Chambers 1 van zijn 2 vrije worpen voor 65-54. Donar drong nog even aan, maar het verschil was groot genoeg voor Heroes Den Bosch om niet meer in de problemen te komen in het resterende minuutje. Met 65-59 pakte Heroes Den Bosch de overwinning en zal het in de ranglijst naast Donar komen.

De volgende thuiswedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 7 december, met Aris Leeuwarden als tegenstander. Tickets zijn hier verkrijgbaar.