Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Na een moeizaam begin heeft Heroes Den Bosch toch een redelijk makkelijke overwinning behaald op Apollo Amsterdam. Na 4 kwarten stond er een 113-67 score op het bord. Topscorers aan de kant van Heroes Den Bosch waren Chambers en Caruso, beiden met 16 punten. Chambers gaf ook nog 10 assists wat hem een double-double opleverde deze avond. Boy van Vliet maakte een verdienstelijk debuut met 10 punten en een FG percentage van 100%.

Moeizaam begin
Apollo begint overtuigend aan de wedstrijd en neemt via 2 driepunters brutaal de leiding in de Maaspoort. Na de ‘and one’ van Caruso kan het publiek in Den Bosch gaan zitten, en als even later Wilson ook een driepunter laat noteren is de stand weer in evenwicht, 6-6. Apollo weet van geen ophouden en Hope gooit er de 3e driepunter voor de gasten in, 6-9. Heroes Den Bosch heeft het inside moeilijk, met name Krill en Van der Mars komen nog niet door de stugge verdediging van Apollo heen. Halfweg het kwart is het dan toch Van der Mars die de 8-9 laat aantekenen. Weer is het Apollo en weer is het Uijtendaal die de voorsprong verder uitbreiden, 8-11. Beide ploegen blijven zeer aan elkaar gewaagd en als Clarance met een sterke drive op weg is om de lichten uit te dunken gaan die vanzelf al uit in de Maaspoort. Apollo blijft daarna de betere van de twee, maar op een minuut van het einde van het kwart kan Heroes Den Bosch toch langszij komen via een sterke ‘tip in’ van Wessels. Boy van Vliet luistert daarna zijn debuut op met een driepunter voor 21-18, wat ook meteen de stand is na het eerste kwart.

Heroes Den Bosch komt op stoom
Waar Wessels aan het eind van het eerste kwart verdedigend niet te passeren was, doet hij dat in het begin van het tweede kwart nog even dunnetjes over. Zijn steal stelt Clarance in staat om via een monsterdunk de 23-18 aan te tekenen. Heroes Den Bosch pakt het momentum en loopt binnen een kleine 4 minuten uit naar een 31-20 voorsprong onder meer door sterk spel van Clarance en Bonifant. Coach Faijdherbe roept zijn manschappen naar de kant om via een time-out de Bossche scoringsdrift te stoppen. Heroes Den Bosch wenst daar niet aan me te werken en loopt via 39-22 (driepunters Chambers en Wilson) verder uit naar 48-24. Apollo is geen schim meer van de ploeg van het eerste kwart en Heroes schakelde duidelijk een tandje bij dit kwart. Bij de stand 55-29 zoeken beide ploegen de kleedkamer op. Elijah Wilson staat dan al op 13 punten, evenals Siem Uijtendaal bij Apollo.

Henry Caruso time!
Henry Caruso zorgt er met 10 punten in de eerste 4 minuten van het derde kwart voor dat Heroes de voorsprong nog verder kan uitbreiden tot 67-34. Apollo komt er niet meer aan te pas en Heroes bouwt gestaag verder aan de voorsprong. Krill en Wessels scoren voor Heroes Den Bosch, waar Apollo alleen een score van Weijs tegenover kan zetten. Bij 77-36 pakt Apollo de broodnodige time-out, maar voor de winst zal dat al veel te laat zijn. Ondaan en Weijs laten met heerlijke dunks toch nog even wat spektakel zien, maar veel verder dan 40 punten komt Apollo niet na 3 kwarten, 82-40.

100 puntengrens ruimschoots overschreden
Drame, de Moes en Ondaan brengen Apollo bij het begin van het laatste kwart al snel op 82-46 waarna Jaumin een time-out pakt. Heroes Den Bosch herpakt zich, als daar al sprake van kan zijn, redeljik snel en onder aanvoering van Chambers en Bonifant staat het al snel 96-51. Even later mag Boy van Vliet met zijn tweede driepunter van de avond de 100 puntengrens aantikken voor Heroes Den Bosch, 101-55. Een mooi debuut voor de debutant, die zich schijnbaar moeiteloos heeft aangepast aan het spel van Heroes Den Bosch. Het spektakel in Den Bosch is nog niet voorbij als ook Bonifant een driepunter erin gooit, 104-57. Drame en Faijdherbe mogen voor Apollo de score naar 104-61 tillen maar scores van Boy van Vliet en een one handed slam dunk van Clarance zetten Heroes Den Bosch op 110-64. Uiteindelijk is het Thelissen die met een loepzuivere driepunter Heroes Den Bosch de 113-67 overwinning brengt. Bij Heroes Den Bosch eindigden maar liefst 8 van de 10 spelers in de dubbele cijfers deze avond. Wessels en Van Vliet tekenden beide voor een 100% field goal score.

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted