Heroes Den Bosch pakt ook in deze derde oefenwedstrijd onder head coach Erik Braal de winst. Beide teams maakten er een zeer aantrekkelijk duel van dat uiteindelijk door de thuisploeg werd gewonnen. Via de kwartstanden 21-19, 18-22, 23-14 en 17-18 werd het uiteindelijk 79-73.

Het is Nate Grimes die voor Kangoeroes Basket Mechelen de score opent in deze pre-season game. Heroes Den Bosch countert die vroege openingsscore heel snel en door onder meer vijf punten van Edon Maxhuni staat de thuisploeg snel op een 9-4 voorsprong. Shizz Alston zorgt er dan met twee driepunters voor dat Kangoeroes Mechelen weer bijna op gelijke hoogte komt, 13-12. Ook Wen Mukubu weet de driepunter te raken en met nog een minuutje of twee op de klok is het 16-19 voor Kangoeroes Mechelen. Het is toch uiteindelijk Heroes Den Bosch dat het kwart winnend weet af te sluiten door een driepunter van Austin Price.

Het tweede kwart is het meteen spektakel in de Maaspoort. Na een killing block van Clay Mounce is het Price die via de fast-break met een driepunter 24-19 laat aantekenen. Kangoeroes Mechelen komt keihard terug met een driepunter en een heerlijke alley-oop. Zo is het na drie minuten in dit tweede kwart 28-26 voor de thuisploeg in deze tot nu toe zeer vermakelijke wedstrijd. Kangoeroes Mechelen komt even later via Domien Loubry (die we nog kennen van zijn seizoen bij de West Brabant Giants) toch weer op voorsprong, 33-34. Beide ploegen blijven een hoog tempo aanhouden en met twee opeenvolgende scores brengt Thomas van der Mars beide ploegen in evenwicht, 37-37. De laatste score van dit kwart komt op naam van Clay Mounce. Op de assist van Maxhuni gooit hij de alley-oop schitterend binnen. Het is uiteindelijk Kangoeroes Mechelen dat met een 39-41 voorsprong de kleedkamers ingaat.

Ook na de rust blijft het tempo zeer hoog. Kangoeroes Mechelen loopt uit naar 39-45 via scores van Jonas Foerts en Luka Kotrulja. Met twee heerlijke assists op rij laat Boy van Vliet Maxhuni en Kherrazi de stand weer gelijktrekken, 47-47. Even later is het Maxhuni die met een driepunter de voorsprong weer aan Heroes Den Bosch geeft, 52-49. Vlak daarna een weergaloze assist van Maxhuni op Kherrazi en de Bosschenaren staan, na zes punten achterstand, ineens op een 54-49 voorsprong. Met 23-14 gaat dit kwart naar Heroes Den Bosch, zodat beide ploegen met de stand van 62-55 het laatste kwart kunnen aanvangen.

In het vierde kwart is de intensiteit nog steeds heel hoog. Scorend gaat het in het begin van het kwart iets stroever. Na vier minuten spelen staan de ploegen op 67-59, waarna het na een driepunter van Keime Helfrich 70-61 wordt. Er is een klein gaatje geslagen door Heroes Den Bosch, dat daarna op zoek gaat naar de eindoverwinning. Dat gaat iets moeizamer dan de voorgaande minuten en het is alleen Shane Hammink die het netje weet te vinden, 72-61.

De laatste drie minuten geven beide ploegen weer een beetje gas qua score. Foerst en Brodeur voor Kangeroes Mechelen en Carlson voor Heroes Den Bosch scoren back-to-back en een minuutje later is het Hammink die de stand naar 78-70 dunkt. Foerts gooit er nog een driepunter in en de laatste score van de wedstrijd komt op naam van Price, die een vrije worp mag verzilveren na een technische fout van Mukubu van Kangoeroes Mechelen. Eindstand van de derde oefenwedstrijd voor Heroes Den Bosch is 79-73.

Edon Maxhuni kwam deze wedstrijd tot 15 punten en 6 assist, Austin Price had 13 punten en Mike Carlson 12. Voor Kangoeroes Mechelen was Shizz Alston met 19 punten de topscorer, gevolgd door Myles Stephens met 11 punten.

Dinsdag staat alweer de volgende pre-season game in eigen Maaspoort op het programma voor Heroes Den Bosch. Tegenstander in dit duel is MLP Academics Heidelberg. Tip-off: 18:30u.