Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Heroes Den Bosch heeft in de eigen Maaspoort weinig moeite gehad met Aris Leeuwarden. Bij rust was de marge reeds 15 punten, na het derde kwart was het verschil opgelopen tot 25, 70-45, waarna Aris in het slotkwart toch nog iets kon terug doen, 82-71.

Geen problemen

Na een ietwat slordig begin pakte Heroes Den Bosch daarna meteen goed door. Via 5-2 werd het al snel 10-2 door met name Nathan Krill. Aris Leeuwarden deed via Samuel Idowu en Torben Tonjann wat terug, maar weer was het Krill, deze avond goed voor een onvervalste double-double met 19 punten en 12 rebounds die het verschil via een and-one naar 7 bracht, 13-6. Heroes kwam dit kwart verder niet in de problemen en speelde deze, mede door een heerlijke steal en dunk van Elijah Wilson, soeverein uit, 22-15

Uitlopen

Norbert Thelissen opende het tweede kwart met een driepunter vanuit de hoek. Ook Stan van den Elzen maakte weer zijn opwachting en bracht met twee vrije worpen de stand naar 29-17. Heroes bouwde gestaag verder aan de voorsprong en bij 36-21 waren het dan toch de topscorers van Aris van vanavond, Andrzej Mazurczak en Arunas Mikalauskas, die voor Aris weer het netje wisten te vinden. Mazurczak eindigde de wedstrijd overigens met 21 punten en Mikalauskas wist 18 punten en 14 rebounds op het sheet te krijgen. Het hielp Aris niet in het zadel dit kwart want na 3 rondes vrije worpen van Thomas van der Mars was de stand 40-24 in het voordeel van Heroes Den Bosch. Wilson sloot het kwart af met een driepunts buzzerbeater voor 43-28.

Scorend vermogen

Siyani Chambers opende met een driepunter het derde kwart, waarna Krill zijn 11e en 12e rebound onder het bord vandaan wist te plukken. Aris Leeuwarden had het offensief even heel moeilijk en Chambers bleef voor Heroes Den Bosch scoren. Bij 51-28 vond Ferried Naciri, coach van Aris Leeuwarden, het welletjes en pakte de time-out. Idowu wist daarna snel te scoren, maar Heroes Den Bosch bleef scorend toch de betere partij. Krill scoorde zijn 18e punt en even daarna was het Wilson die 64-41 liet aantekenen. Het slotakkoord van dit kwart was weer voor van den Elzen. Met 2 loepzuivere assists stelde hij eerst van der Mars in staat te scoren, en even daarna via een steal ook Clarance, die met een spetterende dunk 70-45 liet noteren.

Lastig slotakkoord

Twee rake driepunters van Mazurczak brachten Aris Leeuwarden op 70-51 en het was daarna nog niet voorbij voor Aris. Met een keurige 0-13 run lieten ze Heroes Den Bosch in de eerste 6 minuten kansloos. Aanvallend waren het Mazurczak en Mikalauskas die het verschil maakten en Heroes Den Bosch kon daar even niks tegenover zetten. Pas na iets meer dan zes minuten kwam de eerste score voor de thuisploeg op het bord. Wilson verzilverde twee vrije worpen, maar kreeg daarna ook een onsportieve fout aan zijn broek. Mazurczak benutte 4 vrije worpen op rij en het verschil was teruggelopen tot nog maar 10 punten. Wessels wist ook twee vrije worpen te benutten, waarna Koopmans met een driepunter de stand naar 74-65 bracht. Zou het dan toch nog spannend worden in de Maaspoort die laatste 2 minuten? Mazurczak liet zijn 21ste punt noteren en na een onsportieve fout van Wessels mocht Mikalauskas weer naar de vrije worp lijn. Hij benutte er eentje, 76-68. Een technische fout van de coach van Aris Leeuwarden bracht Wilson naar de vrije worp lijn en toen even later Krill ook nog 1 vrije worp raak gooide was de stand, met nog 45 seconden op de klok 78-68. Aris probeerde nog van alles, maar met 82-71 kon Heroes Den Bosch toch de punten in eigen huis houden deze avond.

Op 9 januari nemen wij het in de Maaspoort op tegen Feyenoord Basketball. Tickets voor deze wedstrijd zijn hier te koop.

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted