Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

Ook de 2e wedstrijd in deze kwartfinale voor het kampioenschap van Nederland is overtuigend gewonnen door Heroes Den Bosch. Via de kwartstanden 14-26, 17-21, 14-23 en 9-20 werd het in Bemmel uiteindelijk 54-90 waardoor Heroes Den Bosch zich plaatst voor de halve finale. Wie de tegenstander zal zijn wordt zondag bekend omdat BAL vanavond in eigen huis de stand, na een 85-71 overwinning, in hun serie gelijk trok (1-1)

Tot 8-8 gaat het in het eerste kwart gelijk op. Yoast United komt dan op een 10-8 voorsprong, maar door een 0-14 run komt Heroes Den Bosch daarna op een 10-22 voorsprong. Nweke kan dan, net zoals in de eerste wedstrijd toch zijn puntjes weer meepikken (14-22), maar het zijn Thomas van der Mars en Keime Helfrich die de kwartstand op 14-26 bepalen.

Heroes Den Bosch, nog zonder Sherron Dorsey-Walker en Thijs Beens, zag ook Emmanuel Akot afhaken voor deze wedstrijd. Het tweede kwart begint met een driepunter van Ralf de Pagter, waarna Yoast United de marge via o.a van Eyk terug brengt tot 11 punten, 18-29. Een and-1 van DJ Fenner en 3 scores op rij van Van der Mars zet Heroes Den Bosch halfweg het kwart op een 23-40 voorsprong. Beide ploegen mogen dan om en om naar de vrije worp lijn en als Kok twee minuten voor tijd weer een dunk laat noteren is de stand 31-47. In de resterende minuten weten beide ploegen het netje niet meer te vinden zodat dat ook meteen de ruststand is.

Fenner en Roberts Stumbris openen het derde kwart met driepunters, 31-53. Yoast United komt dan op 36-53 en daar blijft het bij in het eerste gedeelte van het derde kwart, de punten zijn duur. Een kleine 0-8 run geeft Heroes Den Bosch een 36-61 voorsprong waarna Yoast United via Nossek en Rijkers terug komt tot 41-61. De marge blijft te groot voor Yoast United om nog een rol van betekenis te kunnen spelen deze avond maar de ploeg van coach van Vugt laat de kopjes niet hangen. De score stopt na drie kwarten bij 45-70 en de wedstrijd lijkt gespeeld in Bemmel.

De eerste vijf punten in het laatste kwart zijn voor Yoast United. Lee Moore countert dat met een driepunter waardoor het 50-73 wordt. Van Eyk loopt dan tegen een onsportieve fout aan en brengt zo Van der Mars naar de vrije worp lijn die beide buitenkansjes prima benut. Via 52-80 wordt het dan 54-87 en kunnen beide ploegen de wedstrijd uitspelen de laatste minuut. Hidde Schottert schiet dan met zijn eerste balcontact een driepunter vanuit de hoek raak zodat de eindstand wordt bepaald op 54-90.

Met 22 punten was DJ Fenner de topscorer van dienst deze avond, gevolgd door Thomas van der Mars met 14 punten. Aan de kant van Yoast United was het deze avond Ryan van Eyk die met 20 punten het productiefst was.